Mos Craciun – varianta horror

mos_craciun_varianta_horror-stoian_andreea-colaborator_foto-teen_press-

de Andreea-Alexandra Clonaru – colaborator
foto: Andreea Stoian – colaborator foto

Fraţilor, este incredibil! Deja toată chestia asta de la începutul iernii cu Moş Crăciun, începe să se transforme într-o peliculă horror! Adică, nici nu a început bine iarna şi toată lumea: Moş Crăciun, cadouri, zăpadă şi alte d-astea. Pe bune, devine frustrant!

Într-adevăr, când eram mai mică, cum venea iarna eram entuziasmată că vine moşul să îmi aducă cadouri, care, bineînţeles, depindeau de cât de cuminte am fost sau nu. Bla bla bla…

Tot entuziasmul meu de copil inocent dispărea noaptea, când îi vedeam pe ai mei că se duc pe furiş, timp în care cică eu „dormeam“, şi îmi puneau cadourile sub brad. Clasicul brad, pe care în fiecare an îl împodobeam eu, desigur.

Când am mai crescut şi am văzut cum stau lucrurile de fapt, am renunţat la toată ideea asta cu Moş Crăciun, cum că ar veni pe horn şi ar pune cadourile dorite sub bradul fiecăruia… Noi nici măcar nu avem horn, că majoritatea stăm la bloc, dar whatever :-).

În cele din urmă am înţeles că acest Moş Crăciun este numai o formă spirituală sau un mit, dacă vrei, ce caracterizează această perioadă din an, pentru a-i păcăli pe cei mici şi a justifica cadourile primite.

Aşa se întâmpla când eu eram copil. Dar la cum evoluează tehnologia din ziua de azi, în curând copiii îşi vor dori de Crăciun telecomenzi pentru a controla lumea sau cine ştie ce alte telefoane mobile cu opţiunea „facebook intergalactic şi video call cu extratereştrii“. =))

În curând, Moş Crăciun se va deplasa cu vreun motor şi va cumpăra cadourile cu un card de cumpărături. Şi, bineînţeles, că nu ar fi treaba completă dacă moşul ar purta clasicul costum roşu cu alb. Moşul se va îmbrăca în pantaloni şi geacă de piele negre, cu ţinte şi bocanci cu fier în bot, iar în căştile mp3-ului va răsuna Metallica – „Seek and Destroy“. Asta ar fi chiar penal!

Aşa cred eu că se va întâmpla, dacă mai exagerăm şi facem mişto, călcând în picioare tradiţia.
Mai bine o lăsăm aşa cum e şi ne bucurăm de sărbători, pentru că merită trăite alături de cei dragi, cu sau fără Moşi Crăciuni rebeli.

Recommended Articles

2 Comments

  1. Te contrazici in articolul asta mai mult decat pot intelege. Ba incepi cu demontarea sarbatorii si a semnificatiei ei, ba inchei cu o pledoarie pt a sustine pastrarea sensului ei. Horror e articolul tau, extrem de slab, fara o idee liniara de-a lungul lui.

    Spiritul sarbatorii este simtit de fiecare in felul sau, daca tu stateai treaza si asteptai venirea “Mosului”, e alegerea ta. Eu preferam sa dorm si sa simt bucuria cadoului. Articolul cred

  2. Te contrazici in articolul asta mai mult decat pot intelege. Ba incepi cu demontarea sarbatorii si a semnificatiei ei, ba inchei cu o pledoarie pt a sustine pastrarea sensului ei. Horror e articolul tau, extrem de slab, fara o idee liniara de-a lungul lui.

    Spiritul sarbatorii este simtit de fiecare in felul sau, daca tu stateai treaza si asteptai venirea “Mosului”, e alegerea ta. Eu preferam sa dorm si sa simt bucuria cadoului a doua zi. Articolul, cred, este facut in cea mai acuta criza de inspiratie, umorul este absent, iar subiectul doar in ultimele randuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *