Interviu cu Alexandru Magdalena – Artist handmade

ARHIVA PERSONALA (600x)

de Beatrice Popescu – redactor
foto: arhiva personală

Alexandru Magdalena, sau Maggie pentru cei ce o cunosc, este elevă în Colegiul Naţional „Ion Creangă“ şi este artistă handmade. Am stat şi noi de vorbă cu ea pentru a afla mai multe despre această artă.

R.: Ce înseamnă pentru tine handmade?
Alexandru Magdalena: Orice obiect lucrat manual necesită atenţie şi imaginaţie, inspiraţie şi dedicare din partea creatorului său. Handmade înseamnă o formă de artă.
La fel cum pictorul sau muzicianul îşi exteriorizează stările interioare prin darul cu care a fost înzestrat şi artistul handmade se regăseşte în ceea ce creează. Pentru mine handmade înseamnă eliberare.

R.: Cine te-a „iniţiat“ în această parte a artei?
A.M.: Iniţiere… e greu de spus, pentru că nu am avut un model în acest domeniu. Îmi amintesc, însă, că de la o vârstă fragedă adunam bucăţi de hârtie colorată şi flori, pe care le presam pentru a le face felicitări celor dragi. Mai târziu am descoperit alte materiale de lucru manual şi treptat le-am găsit întrebuinţare. Cu accesoriile a fost altfel. Deşi aveam în plan o astfel de activitate, îmi lipsea curajul. Apoi am văzut lucrările unei prietene şi acela a fost momentul în care am decis să fac următorul pas: să mă apuc de treabă.

R.: Ce te-a determinat să aprofundezi această artă?
A.M.: N-aş putea spune că o aprofundez întocmai cum mi-aş dori. Aş vrea să fac anumite cursuri speciale, care să mă ajute să-mi dezvolt aceste abilităţi, să aflu mai multe informaţii practice şi să am mai multe cunoştinţe în acest domeniu. Momentan încerc să-mi exersez talentul şi să mi-l dezvolt.

R.: Vezi în handmade o afacere de viitor sau e doar un hobby?
A.M.: Momentan este o activitate plăcută, relaxantă şi liniştitoare; un loc în care mă pot retrage de fiecare dată când simt nevoia. Este foarte probabil ca hobby-ul de azi să devină afacerea de mâine, dar în nici un caz nu poate fi vorba de ceva de proporţii mari, ci doar de o muncă făcută din plăcere.

R.: Ai participat la o expoziţie sau la un târg de handmade până acum?
A.M.: Încă nu, dar mă gândesc să fac asta.

R.: Vrei să le transmiţi ceva teenpress-iştilor?
A.M.: Este de apreciat ce aţi reuşit să faceţi pentru tinerii liceeni. Vă doresc mult succes în continuare!

Articol publicat în revista Teen Press, nr. 30, octombrie 2009

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *