Ce facem?


O parte a Colectivului Redactional, 2009
O parte a Colectivului Redactional, 2009

Gândeşte-te cum ar fi să scrii într-o revistă în care nu-ţi dictează niciun profesor ce să scrii.

Noi suntem un grup de liceeni ce realizează o revistă gratuită pentru liceeni, în care scriem, desigur, despre liceeni, activităţile lor, perspectivele lor de viaţă şi despre viaţa de liceu. De fapt, scriem despre orice lucru ce-l poate interesa pe un liceean. Ne deosebim de alte reviste prin faptul că suntem singurii ce realizează presă pentru tineret în România.

Ne place să realizăm această revistă în acelaşi mod în care ne place să dansăm, să ne distrăm, să iubim, să calătorim, să alergăm desculţi pe plajă şi să socializăm. Şi crede-ne că socializăm, nu glumă. Pentru noi, Teen Press este o familie; este locul în care ne adunăm cu toţii şi urmăm acelaşi scop. Şi tu faci parte din familie, doar că nu ne-ai cunoscut încă.

Una peste alta, tu eşti Teen Press. Tu, liceeanul de azi.

Oficial ne prezentăm aşa:

Cu o activitate încă din 1996, Teen Press este astăzi mai mult decît o simplă publicaţie pentru tineret. An de an cîştigăm experienţă într-un domeniu care nu este foarte cunoscut – presa de tineret. Putem să spunem că sîntem singura publicaţie din ţară care implică, atît în activitatea editorială, cît şi în cea administrativă elevi de liceu, dar şi studenţi. Încercăm să le insuflăm liceenilor spiritul jurnalistic, responsabilitatea şi ştiinţa scrierii de articole.

Redacţia Centrală „Teen Press“ doreşte să dezvolte acest domeniu în rîndul liceenilor, pentru a-i forma într-o viitoare carieră în presa scrisă. Teen Press apare lunar şi gratuit în peste 35 de licee şi colegii naţionale bucureştene. Printr-o colaborare strînsă cu inspectoratul şcolar, Teen Press se bucură şi de sprijinul profesorilor din aceste licee bucureştene.

Teen Press, prin politica sa editorială, susţine şi promovează orice activitate extracuriculară iniţiată de liceeni, susţine valorile tineretului european, ale toleranţei rasiale şi inter-culturale, ale dialogului dintre diferitele categorii de elevi şi susţine implicarea liceenilor în domeniul presei scrise.