Editorial – „Progresam si uitam sa fim fericiti, ingropam bucurii intr-o mare de biti“

editorial 69

editorial 69

de Alina Panaite – redactor
foto: Tehnoredactia R.C.T.P.

Ȋn ultima săptămȃnă de dinaintea Crăciunului, alergăm prin tot orașul ȋn căutarea cadoului perfect și/sau necesar. Noi considerăm că facem un efort foarte mare vânturându-ne de colo-colo prin frig, ȋn contratimp, dar cel mai frumos efort este să faci chiar tu cadourile pentru cei dragi. Ce aţi prefera, să primiţi un cadou făcut din dragoste, special pentru voi, sau unul care a fost cumpărat pe fugă și ȋn mai multe exemplare pentru toată familia, ca să nu existe diferenţiere?

Nu spun că e urȃt sau mai știu eu cum să cumperi un cadou, poate asta și-a dorit omul și poate nici timp suficient nu este. Dar, atunci cȃnd te afli ȋn impas financiar și de idei, poţi confecţiona cȃte ceva pentru cei la care ții, că doar sunt atȃtea tutoriale pe net!

Ce poate fi mai frumos decȃt să primești, de exemplu, un album foto făcut ȋn totalitate de o persoană dragă ? Vei avea amintiri peste ani și vei aprecia negreșit faptul că omul acela și-a sacrificat din timpul lui pentru a-ţi aduce ţie zȃmbetul pe buze.

Mie personal, ȋmi displac cadourile luate doar ca să fie sau că trebuie, doar de „dragul“ de a-i da cuiva un cadou ales pe fugă, știind că și tu o să primești unul ȋn schimb. Am prin casă numai Moși Crăciun din porţelan, hȃrtie, plastic, ceară și din ce-or mai fi ei, de nu mai am unde să-i pun! Vara stau cu Moșii Crăciun pe rafturi și mă rog să nu mai primesc alţii iarna care urmează.

Suntem ca niște roboţei setaţi să-și golească buzunarele la fiecare sărbătoare și aducători de zȃmbete pentru comercianţi, ci nu pentru persoanele dragi. Crăciunul, Valentine’s Day, Paștele și ce alte sărbători mai există, sunt pentru producători și comercianţi, nu pentru noi. Noi suntem roboţeii fără sentimente sau turma de oi fără imaginaţie.

Cred că dorim cu toții să lăsăm superficialitatea la o parte și să reintroducem ceea ce înseamnă cu adevărat Crăciunul, în așa fel încât să nu mai fie doar o tehnică de marketing. Schimbarea asta vine de la fiecare ȋn parte, așa că treceţi la treabă, nu mai acţionati ca niște marionete pline de rutină și fără sentimente, și aduceţi persoanelor dragi un zȃmbet din suflet, pentru că ăsta e spiritul sărbătorilor.

Ȋn caz că te ȋntrebi, da, poţi face asta și fără să fie vreo sărbătoare.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *