Editorial 61 – Spune „da“, s-ar putea sa primesti o portie de fericire

Editorial 61

de Alina Panaite – seminarist

Cred că am văzut „a suta oară“ filmul „Yes man“ cu Jim Carrey, dar de data asta mi-a lăsat o impresie mai puternică decât ultima dată, iar ultima dată îmi lăsase o impresie mai puternică decât penultima.

Şi o întrebare la care în fiecare zi aş răspunde altfel: oare trebuie să spunem „da“ oricărei oportunităţi? Şi m-am gândit chiar acum la o a doua întrebare: oare dacă spunem „da“, deşi ne îndoim de ceea ce vrem, ni se va schimba destinul/viitorul? Sau chiar ăsta e destinul?

O întrebare cam întortocheată.

Mă gândesc inevitabil că poate dacă aş fi spus „da“ când am spus categoric „nu“, acum ar fi fost ceva schimbat.
Cu gândul ăsta o să rămân ceva timp, dar printre toate astea, ceea ce vrea filmul să transmită mi se pare frumos şi cu o tentă de a influenţa dezvoltarea personală a individului care cască ochii o oră jumate, cât durează. Dacă-l mai vede şi de peste trei, patru ori…

Poate dacă am fi mai deschişi şi sinceri cu noi înşine, probabil am accepta şi ne-am implica în mult mai multe chestii care nu ne-ar aduce decât bine. Aşa şi-n despărţiriile în dragoste, şi-n carieră, şi-n aproape orice.

Ideea e alta, chiar dacă pare totul greu de atins, nu strică deloc să încerci, în absolut orice. Şi cred că e o parte din reţeta succesului. De la filmul „Yes man“ am ajuns la reţeta succesului. Eu cred că au o legatură strânsă.

Treaba stă cam așa: ai o privire fixă în ceea ce priveşte drumul pe care trebuie să-l urmezi în viaţă? Atunci şi modul în care te dezvolţi tu va rămane la cote fixe. Dacă începi să priveşti şi într-un alt fel, cu alte gânduri, ţi se vor ivi mai multe oportunităţi decât crezi.

Şi, dintr-o dată, totul începe să sune a reality show: „Spuneţi DA oportunităţilor şi veţi deveni peste noapte buricul Pământului“… Nu.

Spuneţi „da“ oportunităţilor şi veţi fi mai multumiţi de sine, poate mai fericiţi, dar în orice caz nu va fi ceva de care să îţi pară rău pe viitor.

Leave a Comment