Proiecții de filme făcute de liceeni

Proiecții de filme făcute de liceeni

Proiecții de filme făcute de liceeni

de Alexandra Zamfirescu – colaborator
foto: Antonia Panaitescu – fotoreporter

O inițiativă interesantă și extrem de practică – așa s-ar putea descrie pe scurt evenimentul de proiecții de filme făcute de adolescenți ce a avut loc în data de 17 iunie la Cinema Studio. O idee interesantă ce pune în practică atât creativitatea, cât și exersarea sau învațarea unor noi modalități de filmare.

Proiecții de filme făcute de liceeni

Seara a început cu o prezentare a filmelor ce urmau să ruleze, realizată de Laurențiu Damian, președintele Uniunii Cineaștilor din România și s-a încheiat cu o discuție liberă cu regizorii filmelor, coordonată de Ileana Bîrsan.

Cei cinci protagoniști ai acestei ediții au adus pe ecrane atât probleme importante ale prezentului, a noii generații și a orașului în care trăim, cât și povești de ficțiune cu teme psihologice.

Proiecții de filme făcute de liceeni

Cu o dorință de afirmare în contextul mai degrabă artistic și neconvețional, pelicula „Free Cut“ a lui Luca Istodor ne-a introdus în această seară plină de povești și opinii diferite în jurul individualismului și schimbării.

Am avut parte atât de proiecții psihologice, ca în cazul filmului „Biografia Omului Altfel“, ce prezintă schimbările din viața simplă a oamenilor în momentul apariției unui element diferit, apariția actorilor cu măști, dar și de pelicule de acțiune în prezentarea încercărilor unui om de a scăpa dintr-un spital abandonat în filmul „The Hostage“, a lui Vlad Cristian Pau.

Proiecții de filme făcute de liceeni

Deși privite ca abordări noi, peliculele au mers în continuare pe drumul știut al ecranizărilor românești, pe tema schimbării, ironiei și neajunsului, aducând însă un alt fel de inventivitate, cea simplă, poate chiar îndrăzneață.

Filmele „Biografia Omului Altfel“, „Bucharest Day and Night“ și „Generația mea“ vor fi de asemenea prezentate miercuri în cadrul „Manifesto Film Fest“.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *