Red Bull BC One 10 Bucharest Cypher

Red Bull BC One 10 Bucharest Cypher

Red Bull BC One 10 Bucharest Cypher

de Carina Diaconu – seminarist
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Pe 16 iunie, la amfiteatrul „Mihai Eminescu“ atmosfera s-a încins rapid, iar MTV Music Television a transmis live. Prezentatorul McJuice a făcut publicul, inițial reținut, să se simtă în largul lui, mai ceva ca acasă.

După ce s-au acomodat, spectatorii au fost gata să îi primească, pe scenă și în România, pe cei care au format juriul. Tocmai din Brazilia a venit Neguin – campion Red Bull BC One din 2010, Lil G – Red Bull BC One All Stars – a sosit din Venezuela, iar MG din Slovacia – fondator al organizației B-boy Spot Europe. Dincolo de cuvinte, cei trei s-au prezentat într-un mod unic și au făcut ceea ce au știut mai bine – b-boying.

Red Bull BC One 10 Bucharest Cypher

B-boying-ul reprezintă o formă originală, complexă de exprimare a dansului, o combinație de stiluri și culturi. Mai simplu spus, este un stil al street dance-ului care s-a dezvoltat prin anii ’70 și, continuând cu anii ’80, a luat amploare. Cei care practică acest dans se numesc fie b-boy, fie b-girl sau breaker.

Cei 16 finaliști veniți din toate colțurile țării au fost doar b-boys, care au acaparat scena, gata să ne transmită și nouă din energia lor. În cadrul calificărilor pentru Campionatul Mondial, lupta s-a dat pentru un loc la Kiev, la nivel european. Așa că, fără alte introduceri, „Let the battle begin“!

Battle-urile au fost între doi concurenți care au dat tot ce au avut mai bun ca să impresioneze, în mod special juriul, dar și spectatorii. Dj Scream ne-a făcut să simțim ritmul și juriul i-a ales să meargă mai departe în bătălie pe Bugy, Huple, Șoarece, Pyciu, Laur, Dax, China și Jorik.

Red Bull BC One 10 Bucharest Cypher

Între timp am avut parte de o demonstrație de capoeira. Acest dans s-a „născut“ în Brazilia. Era practicat pe ascuns, cu scopul de luptă, din nevoia sclavilor negri de a se apăra.

Mai departe, în semifinale, au rămas două echipe care s-au confruntat: Huple vs Pyciu și Laur vs China. În ciuda concurenței s-a observat faptul că pasiunea pentru b-boying i-a apropiat și i-a făcut „frați de dans“. Înainte de finală, Guess Who și-a făcut apariția pe scenă și a fost show.

Pyciu și China s-au confruntat pentru marele premiu. Publicul scanda frenetic, auzindu-se simultan fie China, fie Pyciu. După un moment de suspans juriul arată rezultatele, iar B-boy China are trei voturi din trei. Publicul sare de pe scaune și izbucnește în aplauze. Pyciu, pe locul doi câștigă 200 de euro, pe locul trei Laur, iar Huple, cel mai mic dintre concurenți, este pe locul patru.

Red Bull BC One 10 Bucharest Cypher

B-boy China reprezintă România la finala regională de la Kiev. Fie ca cel mai bun să ajungă în finala mondială de la Seul.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *