Am fost si la… Ziua Hispanitatii la Cervantes

Am fost si la... Ziua Hispanitatii la Cervantes

Am fost si la... Ziua Hispanitatii la Cervantes

de Andreea Samoilă – redactor
foto: Robert Stoica – colaborator foto

Marțea aceasta, 23 aprilie, la Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes“ a avut loc serbarea a 23 de ani de la apariția centrului de învățământ. Acest eveniment, denumit Ziua Hispanității, a început nu cu mult după ora 9 dimineața, avându-i ca invitați speciali pe ambasadorul Spaniei în România, un reprezentant al Primăriei Capitalei și câțiva reprezentanți ai Institutului Cervantes.

Întregul eveniment a fost prezentat de doi elevi din clasa a XI-a, Alexandra Stan și Gabriel Dinicu. În boxe s-a făcut auzit imnul liceului, compus de o fostă elevă, moment urmat de urcarea pe scenă a mai multor adolescenți talentați, care au adus multă cinste centrului de învățământ.

Am fost si la... Ziua Hispanitatii la Cervantes

Pe scenă au urcat Denisa și Ștefan, care ne-au uimit cu tehnicile lor de dans impresionante, care le-au adus multe premii. Momentul a fost urmat de un alt elev, Alexandru Ibi, care a participat la „Pun pariu pe talent“ și care a interpretat două piese, printre care și „Delilah“ de Tom Jones. Cei veniți în sala de festivități au asistat și la un moment de street dance, un moment folcloric realizat de cinci fetițe care au interpretat melodia „Aseară ți-am luat basma“ și un dans de flamenco. Cum talentele nu țin cont de vârstă, un alt moment a fost realizat de către o fetiță de 9 ani, Maria, care a interpretat un câtec minunat la pian.

Însă cel mai plăcut moment a fost cel al formației liceului, formată din patru elevi. Aceștia au interpretat mai multe melodii celebre, printre care se numără „Californication“, „Dani California“ și „Under the bridge“ de la Red Hot Chili Peppers, „Save tonight“ de la Eagle Eye Cherry și „Sex on fire“ de la Kings of Leon. Cei patru băieți au reușit să ridice întreaga sală în picioare, iar publicul a cerut un bis imediat după ce au ieșit de pe scenă.

Am fost si la... Ziua Hispanitatii la Cervantes

După terminarea spectacolului, elevii au putut gusta ceva dulce la „Târgul de dulciuri“ organizat într-o sală de curs. Acolo, toți puteau să aleagă din multele sortimente de clătite sau cupcakes și să bea suc sau apă.

În sala de festivități a început, mai apoi, o prezentare în Power Point a României pentru invitații din Spania. Aceștia au aflat mai multe lucruri despre geografia și istoria țării, câteva atracții turistice din București și, de asemenea, a fost și o prezentare despre flora și fauna României.

În urma acestei prezentări, a avut loc o paradă de modă realizată de Ana Zocsim, care a absolvit Academia de make-up „Anca Rădulescu“. Colecția prezentată de ea a fost formată din haine originale și neconvenționale, care au fost foarte apreciate.

Am fost si la... Ziua Hispanitatii la Cervantes

Întregul eveniment s-a sfârșit în jurul orei 12, iar în urma acestuia, elevii liceului Cervantes și invitații străini au plecat către Grădina Botanică. La întoarcere, aceștia aveau să participe la o masă tradițională românească.

Altceva, ce să vă mai spun? Trebuie să îi felicităm pe organizatori pentru o zi a liceului atât de reușită!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *