De vorbă cu… Raed Arafat, la CNMV!

De vorbă cu... Raed Arafat, la CNMV!

De vorbă cu... Raed Arafat, la CNMV!

de Laura Ioana Tătaru – seminarist
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Miercuri, în data de 19 iunie, a avut loc evenimentul mult așteptat de toți liceenii, și nu numai, și mai exact conferința în cadrul căreia invitat a fost nimeni altul decât fondatorul SMURD-ului, Raed Arafat. Începând cu ora 12, elevii și-au ocupat locurile în sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Viteazul“ pentru a asista la această discuție cu unul dintre cei mai importanți medici din România.

El s-a născut în Damasc, a copilărit în Palestina, iar la vârsta de 16 ani a emigrat în România pentru a-și îndeplini visul, și anume să își fructifice pasiunea pentru medicina de urgență. La început a lucrat ca voluntar la spitalele din oraș, chiar și la pompieri, unde ținea cursuri de prim-ajutor. În pofida faptului că tatăl său nu și-a dat niciodată acordul în privința medicinei, Raed Arafat a perserverat și a mers până în pânzele albe pentru a-și atinge idealul stabilit.

De vorbă cu... Raed Arafat, la CNMV!

Întrebat de ce a ales tocmai România, când paleta de opțiuni era extrem de vastă, domnul Arafat a afirmat că a trimis dosare de înscriere și la facultățile din SUA și Grecia, dar a avut de înfruntat diferite opoziții. În ceea ce privește SUA, familia lui s-a împotrivit din cauza improbabilității de a se întoarce acasă și de a rămâne stabilit definitiv acolo, iar la Grecia motivul invocat a fost limba extrem de dificilă. Chiar și la România au existat mici controverse în ceea ce privește regimul comunist existent atunci. Raed Arafat a susținut că România era văzută în perspectiva lui drept o staționare temporară, însă lucrurile se pare că au luat alt curs… favorabil! Condițiile din facultatea de medicină au fost destul de greu de îndurat, din cauza dorinței avide a decanului de a economisi energie și de a pune la punct un program riguros pentru studenți, însă domnul Arafat nu regretă nicio secundă alegerea făcută!

El s-a adaptat ușor la cultura și obiceiurile din România. Chiar și limba a învățat-o relativ repede deoarece avea cunoștințe puternice de limbă franceză. El ne sfătuiește să ne găsim timp pentru a face schimburi de experiență cu facultățile din străinătate, pentru a căpăta o nouă gândire, o nouă abordare asupra lucrurilor care cu siguranță vor aduce merite mari României. Este foarte greu să fii mulțumit cu tine însuți dacă nu urmezi cariera care-ți place! De aceea, domnul Arafat ne încurajează să ținem cont de pasiunile noastre, de aptitudinile pe care le avem în vederea construirii unei cariere de succes și care ne va aduce fericire și laude! Cu toate acestea, el este un exemplu pentru cele enuțate mai sus. Nu a renunțat la visul său și nu s-a văzut niciodată făcând altceva decât medicina. „Mai bine să eșuezi făcând ceea ce îți place, decât să eșuezi făcând ceva ce nu îți place“ a punctat dumnealui pe durata conversației.

De vorbă cu... Raed Arafat, la CNMV!

Viața domnului Arafat a fost și este în continuare o adevărată provocare. Ambiția, conștiinciozitatea și iubirea față de ceea ce face l-au ajutat să se afirme și să se remarce în sfera medicală. Proiectul SMURD este, fără nicio îndoială, cea mai importantă alegere pe care dumnealui a făcut-o și cu care se mândrește până în prezent. Munca în echipa și satisfacția pe care această meserie o aduce drept bonus, atunci când reușesc să salveze vieți, sunt incomparabile.

În concluzie, Raed Arafat a fost cel mai bun și apreciat invitat de până acum în cadrul ediției „De vorbă cu…“, iar acest aspect a fost justificat de prezența uriașă la acest eveniment și de ropotele de aplauze, atât de la incipitul discuției până la final, unde au atins apogeul! Elevii au fost efectiv captivați și curioși să afle răspunsurile la cât mai multe întrebări adresate acestui medic eminent. Per total, această conferință chiar te-a pus pe gânduri pe tine, în calitate de spectator, și te-a încurajat să nu spui niciodată „Nu“ la pasiunile tale și să nu îți pierzi încrederea în tine și în ceea ce poți să faci!

De vorbă cu... Raed Arafat, la CNMV!

Felicitări Departamenutul de activități al Colegiului Național „Mihai Viteazul“ pentru alegerea invitatului și succes în demararea unor evenimente aidoma acestuia!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *