Editorial 48: Ce-ai in cap?

Editorial 47: Strain in Romania

de Raluca Grigore – editor-şef

„Ideile se schimbă nu prin voință, ci prin alte idei.“ – Maxwell Waltz

Schimbare, schimbare, schimbare… Suntem tineri, suntem adolescenți! Avem inițiativă, avem entuziasm, avem energie! Putem schimba totul în jurul nostru, doar pentru că nu ne place cum e acum!

Vedem în jur lucruri care nu ne plac, ne revoltăm. La început ne gândim că am putea schimba ceva. Avem idei, facem planuri pentru a le pune în acțiune, ne mobilizăm, discutăm între noi; suntem gata să schimbăm ceva. Apoi, ușor, ușor ne lăsăm demoralizați de resemnarea celor mai mari, de lipsa de reacție a celor din jur, de mentalitatea celor care și-au pierdut entuziasmul și ajungem și noi unul dintre ei; dintre cei care au lăsat loc deznădejdei și resemnării în viața lor, dintre cei care au ales să nu mai lupte și să blameze.

Și astfel tot mai mulți tineri ajung să-și ignore gândurile că ar putea schimba ceva și se mulțumesc cu ceea ce au, chiar dacă nu este ceea ce și-ar dori. În cele din urmă ajunge să le mai rămână doar visul că în străinătate nu este așa și că le-ar fi fost mai bine dacă ar fi plecat.

Și nu e păcat să pierzi acea învolburare a gândurilor atunci când îți dorești o schimbare?! Ce scop ai avea să-ți irosești adolescența ignorând faptul că ceva în capul tău, în mintea ta fierbe?! Imaginația clocotește, ideile curg… De ce ai renunța la puterea pe care ți-o dau ideile?! De ce nu ți-ai pune creierul și mai mult pe foc?! De ce te-ai resemna și nu ai încerca să faci ceva?!

Chiar dacă nu este de ajuns să fiarbă apa pentru a avea un ceai, măcar te ajută să ai o bază de la care să pleci spre schimbare. Iar pliculețul de ceai va apărea atunci când te aștepți mai puțin, pentru că sunt mulți care ar bea un ceai bun. Însă, cu siguranță nu poți face ceai doar cu apă rece.

Ceainicul meu începe să șuiere. Este gata ceaiul. De fapt, tocmai s-a născut o nouă idee, o idee ce va aduce o schimbare.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *