Cu dragoste din Franta: Ceainaria Rendez-Vous

Rendez Vous Universitate_Ioana Gheorghiu_seminarist-1

de Teodora Ciobanu – seminarist
foto: Ioana Gheorghiu – seminarist

De multe ori ne aflăm în centrul orașului și tânjim o clipă de liniște. Centrul Vechi și pub-urile sale aglomerate nu ne surâd deloc și tot ceea ce vrem este un ceai bun într-o companie plăcută. Situată pe strada Edgar Quintet, în spatele Universității București, Ceainăria Rendez-Vous este locul perfect pentru astfel de momente, când vrem să lăsăm în urmă agitația urbană.

Înființată în anul 2003, ceainăria este dedicată în special pasionaților de cultură care apreciază ceaiul. Noi am stat de vorbă cu PR-ul Rendez-Vous, Karla Stanciu, care ne-a povestit mai multe despre locul în care lucrează.

Ideea înfințării Rendez-Vous a pornit de la administratoarea Mădălina Rădulescu. În prezent, există și o a doua ceainărie, situată în zona Pieței Floreasca. Toate ceaiurile servite sunt importate din Franța, iar toate prăjiturile, torturile și quiche-urile sunt produse în laboratorul propriu. Rendez-Vous dispune de o gamă variată de ceaiuri, de la obișnuitele ceaiuri albe, negre, verzi, galbene și roșii până la infuzii de fructe confiate, flori de ceai, mate argentinian sau pudră de ceai japoneză.

Rendez Vous Universitate_Ioana Gheorghiu_seminarist-9

Ceainăria de la Universitate răspândește o atmosferă pozitivă și plină de energie. Ea este de multe ori locul preferat al studenților și este adesea plină. Decorul constă în picturi suprarealiste și se observă mici tente orientale. Mai mult, saloanele conțin biblioteci pentru a oferi clienților șansa de a-și acompania ceaiul cu o carte bună. Aici, se găzduiesc adesea evenimente culturale precum Ceremonia Ceaiului Japonez, care s-a petrecut cu ocazia aniversării de zece ani a ceainăriei, workshop-uri, concerte de jazz, blues sau muzică clasică, dar și proiecții de filme.

La polul opus se află Rendez-Vous Floreasca. Această ceainărie este definită prin eleganță, adoptând un stil clasic, iar principalii clienți sunt angajații firmelor din clădirile de birouri apropiate. Decorul și saloanele mici sporesc intimitatea și liniștea, creând astfel o atmosferă romantică. Mai mult, ca și în ceainăria de la Universitate, totul este acompaniat de muzica franceză din fundal, ce ne face să ne gândim la vremuri trecute.

Rendez Vous Floreasca_Ioana Gheorghiu_seminarist-3

Am fost impresionată de aceste ceainării datorită mediului primitor, relaxant și a ceaiurilor de calitate superioară. Fără niciun dubiu mă voi întoarce la Rendez-Vous și vă sfătuiesc și pe voi să vizitați ceainăriile de câte ori considerați că aveți nevoie de o pauză de la a agitația orașului.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *