Reportaj – Bucharest School of Coffee

Reportaj - Bucharest School of Coffee

Reportaj - Bucharest School of Coffee

de Ana Pârvu – seminarist
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Fie că suntem acasă, la şcoală sau exercitându-ne dreptul la viaţă socială, adevărul e că mulţi dintre noi iubim cafeaua. Întrebarea interesantă e… câţi dintre noi ştim cu adevărat ce bem? Şi mai important… de ce ar trebui să ştim asta?

Astăzi am vizitat „Bucharest School of Coffee“, prima şcoală de cafea din România accesibilă tuturor. Să fiu sinceră, mă gândeam că nu prea am ce să aflu aşa extravagant încât să stau şi eu locului, de bună voie, mai bine de câteva minute. Wrong!

Reportaj - Bucharest School of Coffee

First of all, la Bucharest School of Coffee nu se învaţă despre cafea şi atât, ci implică mult mai multe: modelarea unui barista (adică a unei persoane specializată în domeniu) care să îşi găsească propriul stil, dorinţa de a da un nou sens perfecţiunii, descoperirea multitudinii de arome – care este super mare – şi degustarea lor. Însă nu doar atât, învăţăm ce înseamnă rigurozitatea, răbdarea şi ,cu puţin noroc, scăpăm şi de o mică-mare problemă prezentă în viaţa multora, introvertirea.

De asemenea, cu toţii ştim că părerile sunt împărţite în privinţa cafelei: unii spun că e nocivă, alţii spun că îmbunătăţeşte funcţiile cognitive, iar multi spun că nu ştiu ei d-astea, dar beau oricum. Un lucru e cert: da, provoacă dependenţă!

Reportaj - Bucharest School of Coffee

Şi acum vă întreb, dacă tot suntem dependenţi, de ce să nu fim de ce-i mai bun? Că doar avem de unde alege. Adică, seriously, câţi dintre noi ştiu diferenţa dintre cafeaua de origine, cea adevărată, care n-are nevoie de zahăr şi lapte şi ce-i mai punem noi fără număr pentru a drege gustul amar… şi cafeaua de „toate zilele“ pe care o găsim pe rafturile magazinelor in ambalaje dragute si colorate? O să vedeţi că la Bucharest School of Coffee veţi găsi detaşare totală de orice brand, de bază fiind calitatea.

Mergeţi să vedeţi cu ochii voştri, şi mult mai convingător… să gustaţi! Singurul lucru pe care-l puteţi pierde e drumul înapoi spre casă, pentru cei ameţiţi de parfumul şi aromele extraordinare sau pentru cei care au o problemă cu orientarea în spaţiu.

Reportaj - Bucharest School of Coffee

Cei doi fondatori sunt mai mult decât primitori, răbdători şi glumeţi, atmosfera fiind astlfel super relaxată şi plăcută prin unica lor prezenţă. Așadar, Paul Ungureanu, trainer-ul oficial al şcolii si Floriana Vlaicu, dar şi Sebastian, un simpatic tânăr care lucrează acolo, ne-au povestit munca lor de zi cu zi, ne-au pus un filmulet de-a dreptul impresionant despre prepararea şi originea cafelei şi ne-au arătat super stuffs like latte art, metode de prepare în funcţie de tipul de cafea ales, sau intrumentele specializate. Sigur că pentru a ne convinge întru totul, ne- au dat să gustăm nu una, ci două cafele deosebite dar în acelaşi timp diferite!

Cineva, cândva spunea: „I don’t know how people live without coffee, I really don’t.“ Aşadar, fie că mergeţi să faceţi o scurtă vizită să vă înveseliţi ziua, fie că mergeţi să vă interesaţi de cursurile ţinute pentru a deveni din profani, cunoscători, fie din pură curiozitate, să ştiţi că merită!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *