Nisip Alandala – sau cum am campat in Sandalandala – Vama Veche

10313769_658040387602183_3140210847375468996_n

Ce zice Laura?

Noi toți cunoaștem Vama, petrecerile de la Stuf și odihna de pe plaja din fața Stufului, ne aducem aminte de fiecare dată când ne dăm întânlire în față La Canapele, dar în zadar, sau fiecare piesă din Expirat ori Goblin care îți pune sângele în mișcare și îți face picioarele să nu mai cunoască ce este aia durere (eu încă am impresia că se trage de la Stroh ori de la fiecare pahar de Cozonac). Imaginați-vă că undeva în spatele nebuniei ăsteia, șade un loc cu o preerie verde și întinsă, undeva între ziduri de piatră cu oameni care aleargă, dansează și dorm nestingheriți pe acele meleaguri sau își beau cafeaua în liniște alături de o carte. Locul ăsta este Sandalandala. Chiar vreau playlist-ul de la oamenii ăștia. Genial!

Da, ați înțeles cum stă treaba… avem rockării din Stuf, iubitorii de bumtzi-bumtzi din Expirat și Goblin, iar în final, oamenii care vor să facă o mică tură prin toată nebunia specifică Vămii, ca apoi să se întoarcă într-un loc chill, cu muzică faină, distracție cât te țin buzunarele, filme bune și cu spațiu destul pentru a te desfășura.

Nisip nu prea avem sub corturi, dar a venit vremea să promovez pajiștea largă și verde. Fiecare părticică din locul ăsta merită fiecare ban și fiecare minut din vacanța noastră. Vă explicăm imediat 🙂

Sandalanda este o adevărată nebunie, un loc genial de relaxare, petrecut și cel mai fain spațiu de concert sau loc de întins cortul ori păturica alături de o carte ori a unui grup mare de prieteni care abia așteaptă să se joace pe câmpurile înverzite.

Pe bune că nu știu de unde să încep și unde să continui, deoarece de terminat îmi e tare greu. Lucrurile pe care trebuie să le cunoști despre locul ăsta:

1. Este cel mai genial camping de pe fața pământului (poate exagerez nițel). Spun asta pentru că am mai stat în Vama cu cortul și nu mă pot mândri până în momentul de față cu asta. Aici chiar aveți tot ce vă este necesar și într-o curățenie care te lasă puțin pe gânduri, având în vedere că este în Vama Veche (nici o aluzie prieteni). Te bucuri de confortul de acasă și te lasă să te bucuri și de senzația traiului în natură.

2. În momentul în care apuci să intri în interiorul camping-ului, încearcă să îți păstrezi calmul și să te comporți normal. Vei observa că treci prin etapa de „gură cască“, urmată de „entuziasm“ și de acomodare, iar în final etapa de „plâns neorit“ pentru că trebuie să pleci.

3. Există și o mică terasă cu mese facute din paleți (o idee foarte mișto de design), scaune și canapele din paleți interesant pictați, pernuțe, cărți, papici atârnați (nu cred că îi puteți închiria din păcate) și numai bun de băut, stat la un joc de table.

4. O dudă foarte mișto este street art-ul din zona de băi și comunicarea foarte nostimă cu utilizatorul de budă.

5. O să întânliți omuleți care să vă îndrume poziționarea cortului, să nu avem probleme și totul să arate foarte OK.

6. Când ajungeți acolo, o să dați nas în nas cu un pian/ghiveci pentru plante care dă o senzație extrem de plăcută întregului loc.

7. Nu vă speriați dacă aveți senzația că oamenii ies îmbrăcați din cort de parcă se plimbă pe Lipscani. Am observant că lor le place foarte tare să petreacă toată ziua pe acolo.

Ce zice Robert?

Dacă Laura v-a vrăjit cu atmofera și design-ul locului, dați-mi voie să intrăm și în lucruri ce țin de logistică și de utilitate.

Încă de la intrare, campingul o să vă facă să vă simtiți într-o altă lume, ci nu în Vama Veche. Pentru a putea intra în camping trebuie prezentată brățara pe care o porți la mână. Brățara are un cod de bare ce trebuie scanat pentru a deschide ușa și pentru a intra în camping. Codul de bare conține informații despre perioada ta de ședere în cort și nu se poate intra în camping dacă ți-a expirat perioada. (În plus, ca mod de siguranță, nu poți păstra brățara la mână când pleci; o predai o dată cu fanionul de cort).

Da, fiecare cort are un număr propriu, asociat cu numele celor din cort și cu brățărica lui. Îmi imaginez că dacă ajungi rupt de oboseală, în camping, îți scanează și ei codul de bare și pot să vadă în ce cort te aruncă. Mă gândesc la ideea asta mai ales că oamenii se lăudau cu transportul până la cort.

Nu te poți despărti de smartphone-ul tău, a cărui baterie nu rezistă mai mult de 20 de ore? Nu-i bai. Găsești în camping vreo 30 de prize în care să-ți înfigi încărcătorul. Am văzut și ceva triplu-ștechere pe acolo. E safe să-ți lași telefonul la încărcat, cât timp stai pe gazon, sau dacă ți-ai pus cortul fix în dreptul prizei 🙂

Majoritatea prizelor sunt puse pe stâlpișori de iluminat. Îi găsesc tare faini, căci luminează și noaptea, ca să nu-ți rupi gâtul sau să cazi peste corturile altora în timp ce te aventurezi spre toalete.

Că tot vorbim de toalete, trebuie să recunosc că nu cred că se mai găsește camping cu atâtea toalete mișto și curățate constant de către o tanti de serviciu. Sunt vreo 23 de dușuri și 23 de wc-uri. Partea mișto e ca ai apă caldă, chiar fierbinte la dușuri. Și da, arată mișto și dușurile și toaletele.

E adevărat, vorbim de un camping cu super-condiții față de alte camping-uri, dar diferența nu este doar la condiții, cât și la preț. Dacă prin Vamă găsești camping la 15-20 RON/Noapte/cort, în Sandalandala plătești 10 RON/persoană/noapte/luni-joi și 20 RON/persoană/noapte/vineri-duminică + taxa de cort 5 RON/zi/cort mic.

Noi zicem că prețurile îsi fac treaba, dar asta puteți decide doar voi după ce îi vizitați. Să vă mai zic că prindeți și wi-fi în cort ? 🙂

Ce mai trebuie imbunatatit?

Umbra în camping – gazonul e genial, dar să nu cumva să încerci să dormi după ora zece în cort, căci te coci de nu mai poți; singura soluție e să te ascunzi de soarele de dimineața după peretelele din dreptul mării; niște copăcei, stâlpi cu pânze sau ceva de genul și-ar face treaba.

Oglinzi la băie – despre astea am aflat că sunt pe drum; până atunci ne uităm la pietre.

Evenimentele din camping – de 1 Mai au fost evenimente în camping; a cântat Marius Matache (absolut genial!) și ROUA. E tare fain să scoți capul din cort și să îi vezi pe artiști. E mișto să-ți aduci prietenii în camping și să le spui „hai la concert la noi acasă“. Problema apare atunci când intrarea la concert e gratuită, iar astfel, oricine poate intra în camping. Timp de două-trei ore se duce naibii toată securitatea, toată nebunia cu brățarelele și tot așa. Asta nu mi-a plăcut și cred că trebuie gândită altfel. Sunt sigur că și organizatorii au învățat ceva după ce s-au trezit cu un tag pe pianul din centru.

Articol scris de Laura Ștefan și Robert Lazăr – redactori
PS: Pe perioada campării am beneficiat de camping gratuit din partea Sandalandala.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *