De la targul „I love handmade“

De la targul „I love handmade“

De la targul „I love handmade“

de Antonia Panaitescu – seminarist foto
foto: Georgiana Balaban – seminarist foto

O tarabă pe stânga, una pe dreapta şi tot aşa până la următoarea poartă a curţii. În faţa Palatului Şuţu are loc târgul „I love handmade“. Sunt câteva zeci de oameni de toate vârstele; privesc obiectele de pe tarabe, se miră, aleg şi… cumpără!

Tradiţia târgului de obiecte făcute manual durează de patru ani, având loc o dată pe lună, indiferent de vremea bună sau rea. Atunci când a fost iniţiat, ideea de handmade nu era îndeajuns de cunoscută – nici prea populară, de altfel. Cu toate acestea, conceptul a devenit din ce în ce mai apreciat de public; numărul persoanelor interesate de acest tip de artă a crescut, odată cu numărul potenţialilor expozanţi, iar artiştii de acest gen au câştigat o modalitate de a se face cunoscuţi mult mai uşor şi locul perfect de expunere a creaţiilor.

De la targul „I love handmade“

Cutii sau tricouri pictate, cercei din fimo (n.a. – fimo este o pastă pentru modelaj; este asemănătoare plastilinei) sau bijuterii din cupru – astfel de lucruri (şi multe altele) se găsesc pe tarabele participanţilor la târgul „I love handmade“. Vin din toată ţara – din oraşe precum Braşov, Galaţi sau Arad – cu tot felul de obiecte şi idei interesante.

Şi mai multe persoane se îmbulzesc în curtea din faţa Palatului Şuţu în perioada sărbătorilor, când peste tot apar acele turte dulci împachetate în pungi de plastic. Este locul perfect atunci când eşti în căutarea unui cadou sau pur şi simplu ţi-ar plăcea să ai un nou obiect frumos.

De la targul „I love handmade“

Site-ul „Ilovehandmade.ro“ a fost votat drept „Cel mai bun blog de fashion din România“ în anul 2011 (Roblogfest) şi „Cel mai citit blog de handmade“, iar târgul în sine a fost ales ca „Cel mai mişto târg din România“ în anul 2010 (Metropofest).

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.