Cosbucarii pun pariu pe talent

Cosbucarii pun pariu pe talent

Cosbucarii pun pariu pe talent

de Andra-Maria Măciucă – redactor
foto: Nicoleta Istudor – colaborator foto

…Și nu sunt dispuși să îl piardă! Vineri, 15 februarie 2013, în sala de festivități a Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc“ s-au adunat, începând cu ora 13:00, cei mai talentați coșbucari. Evenimentul este intitulat pe măsură: „Pun pariu pe talent“. Proiectul se află la prima sa ediție, începută încă din luna octombrie și este coordonat de 20 de persoane, elevi din Lazăr, Școala Centrală și Spiru, dar și studenți.

Cosbucarii pun pariu pe talent

Echipa a vizitat, până să ajungă în Coșbuc, liceele Lazăr, Enescu, Spiru, Centrală, Vianu, Elena Cuza, Al. I. Cuza, Eminescu, Basarab, ICHB, Tonitza, Cervantes, Sava, Cantemir, Viteazul și Madgearu, proiectul vizând 20 de licee bucureștene. Vizitele au avut ca scop organizarea unor preselecții, în urma cărora cei admiși vor avea șansa de a ajunge la selecții, seminifinale și chiar la marea finală!

Cosbucarii pun pariu pe talent

Printre momentele prezentate până acum de liceenii bucureșteni s-au numărat și cele de magie, dans, beatbox și gimnastică ritmică. Juriul, format din trei lăzăriști, a ascultat 15 coșbucari și o elevă a Colegiului Național „Spiru Haret“ care a ratat preselecțiile din liceul ei și, la finalul evenimentului, le-a dat OK-ul celor mai buni dintre cei buni! Printre interpretările unor piese cunoscute precum „Sad song“– Oasis, „Zombie“ – Cranberries, „Lucky“ – Colbie Caillat și „Skinny Love“ – Birdy, s-au strecurat și două momente de street dance. Unul dintre momente a fost realizat pe melodia „Do it like a dude“ a lui Jessie J, de un băiat care a interpretat mai apoi o compoziție rap proprie.

Coșbucarii au dovedit și de data aceasta că sunt multi-talentați, nelimitându-se la intepretări „a capella“. Mai mulți participanți s-au acompaniat la chitară, unul dintre ei cântând compoziții clasice. Din momentele muzicale nu a lipsit regele instrumentelor: pianul. Elevii din CNBGC au încheiat pariul pe talent în jurul orei 14:30, dar asta doar până la următoarea etapă! Ei promit să lupte și să obțină cel puțin unul dintre premiile puse la bătaie, cei mai norocoși putând obține o promovare pe măsură!

Cosbucarii pun pariu pe talent

Următoarea etapă este „selecția“, prima dintre ele fiind organizată pe 6 martie 2013.

Înainte de semifinală și finală, concurenții rămași în cursă vor participa la workshop-uri pentru pregătire, alături de profesioniști și oameni consacrați.

Pentru mai multe detalii despre desfășurarea proiectului, accesați www.punpariupetalent.ro sau pagina de Facebook a acestuia.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *