Concert Zdob și Zdub

Concert Zdob și Zdub

Concert  Zdob și Zdub

text și foto: Sabrina Canea – redactor

Iată, dragilor, că a venit Valentine’s Day (a.k.a. Ziua Îndrăgostiților) și în capitală, iar asta nu oricum, ci cu vijelii, cozi infernale la flori, dedicații grețos de dulci la radio și cuvinte aruncate „din dragoste“ între șoferii prinși în ambuteiaje. Surpriza cea mare avea să vină mai pe seară, fie că ai sărbătorit această zi, fie că nu. Începând cu orele 20:00, Afi Palace Cotroceni a avut onoarea de a găzdui mult așteptatul concert Zdob și Zdub, eveniment organizat de PRO FM, PRO TV și MTV, de la care nici noi nu puteam lipsi.

Concert  Zdob și Zdub

În ciuda faptului că evenimentul nu a fost foarte mediatizat, mulți adepți ai trupei se strânseseră în fața scenei cu mult înaintea orei stabilite. Gicu și Nicolai Bogdan (DJ-ii de la „AlarmaPRO cu Gicu și Nicolai“) au fost primii ce aveau să spargă gheața. Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, PRO FM a premiat un frumos cuplu cu o excursie la Susai, că doar iubirea crește odată cu altitudinea.

Concertul a început cu aproximație la ora stabilită, fiind decalați de la program doar cu vreo 5-10 minute. Cântarea a început în forță, ritmurile de rock armonizate cu muzică populară răsunând în întreg mall-ul.

Trupa, formată din Roman Iagupov – voce, Mihai Gîncu – bass chitară, Sveatoslav Staruș – chitară, Andrei Cebotari – tobe, Valeriu Mazîlu – trompetă, cimpoi și Victor Dandeș – trombon și alte instrumente populare, a încântat publicul cu piese extrase de pe ultimul lor album, „Basta Mafia“, precum și piese mai vechi de-ale lor, dar care i-au consacrat.

Concert  Zdob și Zdub

După primele două piese, văzând că atmosferă este cam monotonă și publicul cam distant (asta probabil și din cauză că securitatea ținea oamenii la cel puțin 5-6 metri de scenă), Roman, solistul, s-a îndreptat spre barele ce țineau mulțimea, dându-le foarte frumos la o parte. Astfel, oamenii s-au putut apropia puțin mai mult de scenă, unde s-a încins o horă. Nu se poate spune că băieții de la securitate nu au rămas puțin confuzi și încurcați, pentru că, probabil, Roman omisese să anunțe acest lucru. Piesa de rezistență a concertului a fost „Moldovenii s-au născut“, hit cu care formația va participa la Eurovision-ul de anul acesta.

Concert  Zdob și Zdub

Chiar dacă Zdob și Zdub este trupa renumită pentru cele mai curate live-uri, ceea ce au demonstrat și de această dată, locația și organizare nu i-a ajutat prea mult pe băieți. Dacă nu cumva ai fi ajuns cu vreo oră înainte, pentru a prinde un colțișor cât mai aproape de scenă (care era și așa de mărimea unei camere de camin), sau să fi fost un jucător amator de baschet, nu prea aveai șanse să vezi ceva din concert, poate doar promterul.

Pentru a întări semnificația zilei Sfântului Valentin, la sfârșitul concertului am asistat cu toții la o inedită cerere în căsătorie, cei doi tineri, Doru și Elena, primind încurajările și felicitările publicului prezent, dar și a băieților de la Zdob și Zdub. Seară s-a încheiat cu o sesiune de autografe și o mulțime de poze alături de fani.

Concert  Zdob și Zdub

Le urăm mult succes băieților la Eurovision și să sperăm că vor ajunge în vârful clasamentului. Vă ținem pumnii!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *