De la vernisajul expozitiei „Transmaterialismus“

De la vernisajul expozitiei „Transmaterialismus“

De la vernisajul expozitiei „Transmaterialismus“

de Alexandra Ioniță – seminarist
foto: Diana Manoliu – colaborator foto

Luni, 27 august, pe siamezele din strada Academiei nr.15 la Elite Art Gallery, a avut loc vernisajul expoziției de pictură și acuarelă „Transmaterialismus“, fiind totodată și prima expoziție personală a pictorului german Adrian Bayreuther în România.

Totul a început în jurul orei 18.00 când încetul cu încetul s-au adunat participanții la eveniment. Doamna Mihaela Varga, critic de artă, ne-a vorbit puțin despre arta avangardistă pe care dânsa a comparat-o cu „arta caligrafiei“: o artă care poartă amprenta personală a fiecăruia, fiind extrem de greu, chiar imposibil de copiat. Mai mult, dânsa a declarat că „arta avangardistă este într-o continuă schimbare“ și că „nu putem compara creațiile din prezent cu cele de acum 100 de ani“.

De la vernisajul expozitiei „Transmaterialismus“

Dar poate vreți să aflați mai multe despre pictorul Adrian Bayreuther? Aici chiar dânsul ne-a ajutat și în continuare a preluat cuvântul, povestind publicului despre cum a început să picteze. Am aflat că, în timpul războiului, arta abstractă era interzisă, dar în ciuda acestui fapt, la vârsta de 13 ani a început să privească pictura ca pe un hobby.

Ajutat de tatăl său, care era pictor de meserie și de mama sa, ce avea cunoștințe în domeniul muzical, dânsul a reușit să continue și să-și creeze un stil aparte, ce transpune muzica în pictură cu abilitatea de a „vedea“ tonurile muzicale ca pe niște particule colorate. Inspirat de avangarda rusă de la începutul secolului al XX-lea, artistul a creat lucrări inspirate de mari pictori ruși precum Popova și Rodchenko. Astfel s-a născut „Transmaterialismul“, un stil ce combină mai multe curente artistice precum constructivismul, futurismul și suprematismul.

De la vernisajul expozitiei „Transmaterialismus“

La final, pictorul s-a declarat încântat că publicul este format în majoritate din tineri interesați de artă și le-a mulțumit pentru participare, în încheiere invitându-i pe cei prezenți să deguste un pahar de vin.

Nici de această dată Elite Art Gallery nu ne-a dezamăgit cu acest eveniment, organizat de doamna Maria Pașc și ajutată de doamna Rodica Drăgan. Puteți vizita această expoziție între 27 august și 12 septembrie, zilnic, de luni până vineri de la ora 11.00 până la ora 19.00, iar sâmbată de la ora 10.00 până la ora 14.00. Nu veți regreta!

Recommended Articles

1 Comment

  1. Great! Thanks for this professional support.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *