Am fost si la intalnirea bobocilor din Cosbuc

Am fost si la intalnirea bobocilor din Cosbuc

Am fost si la intalnirea bobocilor din Cosbuc

foto şi text de: Andreea Samoilă – colaborator

Pe 28 august, la ora 17:30, a avut loc startul întâlnirii bobocilor din C.N.B. George Coşbuc. Deşi nu este nici primul şi nici al doilea eveniment de acest gen, mai mulţi omuleţi s-au strâns în faţa liceului cu puţin înainte de ora stabilită.

Însă, fiind cea de-a treia întâlnire din această vară, nu mulţi bobocei şi-au făcut apariţia la locul stabilit. Marea majoritate erau elevi din clasele mai mari, omuleţi de la alte licee şi 3 – 4 boboci. Fiind vară, mulţi erau plecaţi din Bucureşti şi din această cauză numărul celor ce au participat nu a fost unul uriaş sau memorabil.

Cât timp au fost aşteptaţi întârziaţii, elevii mai mari au încercat să intre în vorbă cu bobocii, să afle diferite lucruri despre ei – la ce profil sunt, din ce şcoală vin etc. Chiar dacă au fost timizi la început, s-au dezgheţat pe parcurs şi i-au ascultat interesaţi pe cei din clasele mai mari. Desigur, nu au lipsit nici avertizările înfricoşătoare gen: „ai grijă că profa’ X nu vrea să te treacă dacă nu râzi la glumele ei“ sau „o să îl ai la matematică pe proful Y, o să fie naşpa“.

Am fost si la intalnirea bobocilor din Cosbuc

Fiind o temperatură cât de cât plăcută, s-a mai zăbovit douăzeci de minute prin faţa liceului şi apoi s-a pornit agale spre parcul Izvor, unde organizatorii doreau să ne cunoaştem mai bine. Organizarea a fost bine pusă la punct, în faţa grupului aflându-se un fel de îndrumător, iar în spatele acestuia erau doi omuleţi ce aveau grijă ca boboceii să nu iasă din turmă.

Mergând pe jos de la liceu spre parcul Izvor, mai mulţi elevi s-au pierdut pe drum, alegând să-şi petreacă ziua la răcoare decât să se mişte prin soare 3 km. Cu cât înaintam, grupul se rărea considerabil. Chiar dacă a vrut să fie evitată formarea de „bisericuţe“, acestea tot au apărut că, de, nu se putea altfel.

Am fost si la intalnirea bobocilor din Cosbuc

Mulţi s-au avântat spre Lipscani, un loc unde puteau să stea la răcoare, să socializeze şi, cel mai important, să se hidrateze. Alţii au sărit în autobuze pentru a ajunge mai rapid şi fără să le mai fie cald în Izvor. Însă, cei mai conştiincioşi, şi-au continuat drumul pe jos spre destinaţie. Chiar dacă s-au pierdut câţiva pe drum, asta nu a fost o problemă pentru organizatorii evenimentului şi nu s-au dat bătuţi.

Unii au ajuns în Izvor, alţii s-au dus pe Lipscani, însă un lucru este cert: aceasta a fost o bună oportunitate pentru ca elevii să-şi revadă colegii şi pentru ca bobocii să îşi cunoască viitorii prieteni. Boboceii au aflat lucruri noi despre profesori şi liceu, iar ceilalţi doar s-au bucurat de o după-amiază ca la carte. Doar un singur gând negru a rămas în mintea tuturor după acest eveniment: începe şcoala!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *