De la Barmaniada 2012

De la Barmaniada 2012

De la Barmaniada 2012

de Cezara Panait – colaborator
foto: Andreea Samoilă – colaborator

După cum concursurile de barmani au căpătat amploare în ultima perioadă și în țara noastră, în seara de 28 august a avut loc în club Spice Barmaniada 2012 – proba de Speed Service.

Barmaniada este cea mai mare competiție anuală adresată barmanilor din România. Acesta este un concept unic pe piața românească, reunind cei mai rapizi barmani, cei mai pricepuți mixologi, cei mai uluitori entertaineri, cei mai buni barista și sommelieri. Așadar, Barmaniada vine în sprijinul barmanilor ce doresc să se perfecționeze, prin servicii de training și cursuri profesionale.

De la Barmaniada 2012

Sloganul acestei ediții, și anume a patra, este : „Demonstrează că eşti profesionist!“, provocând astfel competitorii să își etaleze talentul în fața juriului de specialitate. În acest an, câștigătorii edițiilor anterioare ale acestui concurs au fost invitați să facă parte din juriu : Marjan Kukuneshoski – Barmanul Anului 2009, Sergiu Biriş – Barmanul Anului 2010 şi Marian Porumb – Barmanul Anului 2011.

Etapa de Speed Service constă în desfacerea a două sticle de bere și prepararea a șase cocktail-uri în cel mai scurt timp. Poate părea ușor, dar nu este deloc așa. Fiecare concurent trebuia să extragă un bilet, pe care se afla comanda pe care o vor avea de executat.

De la Barmaniada 2012

Și, cum eforturile sunt răsplătite, premiile pentru primele trei locuri sunt de 400, 250 și 150 de euro. De asemenea, există încă o recompensă pentru barmanul care acumulează cele mai multe puncte pe parcursul tuturor etapelor, fiind desemnat „Barmanul anului 2012 în România“. El va fi răsplătit cu suma de 1000 de euro și va avea șansa de a reprezenta țara noastră la James Bartenders Ball 2013, care se va ține în Irlanda. Acesta este un eveniment anual, organizat de Jameson Irish Whiskey, reunind aproximativ 200 de barmani veniți din peste 20 de țări. Programul activităților este vast, cuprinzând vizite la distilerie, training-uri, degustări, o competiție de mixologie și o petrecere de final.

După prezentarea sponsorilor evenimentului, a început și concursul propriu-zis. Din cei 40 de candidați înscriși, doar 10 dintre ei au mers mai departe. Aceștia și-au arătat abilitatea, demonstrând că sunt cei mai buni în ceea ce fac. În timpul în care se decideau câștigătorii, spectatorii l-au putut urmări lucrând pe invitatul special din Danemarca, Sean Kennedy, care a ținut o prezentare despre Creative Cocktails.

De la Barmaniada 2012

Suspansul a luat sfârșit pentru candidați în scurt timp, fiind anunțați primii trei clasați: Todosi Andrei – locul I, Magda Emanuel – locul al II-lea și Tenciuc Bogdan Andrei – locul al III-lea. Felicitări, băieți! A urmat și petrecerea mult așteptată, deschisă de către trupa Life on Mars.

Un eveniment reușit, ce a beneficiat de transmisie live pe site-ul Barmaniadei. Așteptăm cu nerăbdare următoarele etape ale concursului!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *