Ce înseamnă să-ţi placă ce faci şi locul unde faci acel ceva? Înseamnă să pui pasiune într-un vis, şi apoi să-l transformi în realitate. Despre ce vorbesc? Despre o şcoală aparte, întoarsă pe dos, „Şcoala pe dos!“ a elevilor din C.N. „Mihai Viteazul“. A 10-a ediţie a fost pe 5 noiembrie, moment în care clasele şi-au asumat câte un proiect şi au încercat să-l ducă la bun sfârşit. Temă: Clepsidra.
Cum a fi să te trezeşti într-o zi şi să descoperi că nu ai niciun ceas în jur? Ce faci? Ai întâlniri la care nu poţi ajunge? Atunci uită de ele, te poţi enerva, dar ceasul nu se va lăsa găsit. Noroc că a fost doar o scenetă şi nu realitatea.
Printr-o incursiune în istorie, din Antichitate, unde soarele dicta modul cum vremea se scurge, până la ceasul atomic al prezentului, afli că un lucru leagă totul: şi anume timpul. Iar metodele de a-i ţine evidenţa le puteai afla în cadrul unui proiect despre evoluţia banalului măsurător. E ireversibil timpul? Atunci poţi măcar să te joci sau să-ţi imaginezi că tu-l controlezi atunci când iei parte la proiectul „Fast and Furious“, unde vizionai un film pe repede înainte sau îl încetineai pentru că, ei bine… puteai, îţi permiteai o reverie.
Un vals careva? Asta puteai admira în Sala de Sport a colegiului, o parodie intitulată „Dansez pentru Mishu“, unde cuplurile îşi etalau capacitatea de a urma paşii şi de a primi o notă cât mai mare din partea publicului. Martor fiind, declar că s-a lăsat şi cu 10, dar şi cu aplauze furtunoase, mai ceva ca la show-ul real. „Remember or not“ vremea trecută? Dacă nu, atunci un proiect era menit tocmai pentru „aduceri aminte“. Foşti şi actuali elevi, regăsiţi în acelaşi moment, prezentaţi în poze, pentru o nostalgie plăcută.
Dar dacă voiai să fii vreun spartan bine pregătit sau un cowboy iute de mână, puteai să te prezinţi la „Prezentul din trecut“, unde, de la „This is Sparta!“ până la Hitler, imaginaţia nu a avut limite în încercarea de a reproduce citate şi posturi ale persoanjelor. S-a lăsat şi cu diplome acordate celor care au trecut cu bine proba de cultură generală.
Un meci de fotbal, dar nu chiar obişnuit, între elevi şi profesori: acesta chiar că merita văzut, a fost programat chiar înainte de festivitatea de încheiere a zilei. Au învins toţi.
În final, trupa „Fuel“ a destins atmosfera, apoi au fost acordate premii pentru cele mai frumoase comentarii despre citate referitoare la timp, iar corul colegiului a încălzit, spre încheiere, atmosfera cu cântece de ieri şi de azi. Vă place franceza? Ei, atunci sigur aţi fi dorit s-o ştiţi, când cântecele cu parfum franţuzesc au răsunat în Sala de Festivităţi.
Retrospectiv, un filmuleţ alcătuit din toate pozele zilei a închis evenimentul, aducând aminte tuturor că munca este şi răsplătită, dar mai ales recunoscută.
Cam multe intrebari retorice in articolul asta al tau:)). Au rolul de a opina sau de a inopina?
Intrebarile au rolul de a-l face pe cititor prezent, fara sa-i insir eu ce am vazut si ce am facut. Sa realizeze ce inseamna aceasta zi pentru cei din Viteazul. Eu cred ca-si au rostul lor, face textul mai cursiv.