Bon Jovi – Open Air la Bucuresti

bon jovi - meila madalina - teenpress

de Mădălina Meilă – redactor
foto şi video: Mădălina Meilă – redactor

Ziua de 10 iulie a dat startul unuia dintre cele mai reuşite concerte de pe plaiurile mioritice, dar şi cel mai lung. În jurul orei 15:30 puteai vedea mulţimea aşteptând nerăbdătoare să intre în perimetrul concertului pentru a prinde loc la gard. După aproximativ 20 de minute, lipsa unei organizări bune în ceea ce a privit intrarea şi manierele românilor au format o combinaţie compusă din huiduieli şi nemulţumiri. Aşa se face că odată ce au ajuns în perimetru, oamenii nici nu s-au mai gândit să meargă la jetoane să îşi cumpere ceva rece de băut, în condiţiile în care erau 40 de grade afară, ci au fugit ca roboţii la război spre gard, bucuroşi fiind de victoria obţinerii unui loc atât de bun.

Am primit pernuţe roşii pe care să stăm jos şi să aşteptăm cuminţi începerea concertului. Norocoşi au fost aceia care erau salvaţi de cei ce stăteau în picioare şi le asigurau umbra atât de necesară! Lumea era veselă, comunicativă chiar şi cu cei pe care nu îi cunoşteau, berile şi sucurile curgeau cu nemiluita, se mai vărsau, se cumpărau altele şi tot aşa.

Trupele de deschidere şi, totodată, câştigătoarele campaniei RockFM – Wanted: Demo & Live, QuantiQ şi Stillborn, au încins atmosfera şi i-au pus pe fani în mişcare pentru Bon Jovi. Stillborn au fost fenomenali, în special datorită vocii Aurei Pohoaţă care ne-a făcut pielea de găină.


[youtube]Kadlif9QTN4[/youtube]

După câteva minute de linişte, proiecţiile pe marile ecrane au pornit şi lumea a devenit agitată căutând şi aşteptându-i cu ochii pe scenă pe cei de la Bon Jovi. Au intrat cu melodia „Raise Your Hands“ la ora 20 şi toată lumea a început să dea din mâini şi să zâmbească. Jon Bon Jovi era într-o formă de zile mari în ciuda operaţiei la genunchi pe care a avut-o cu ceva zile înainte de concert. Imediat după aceea ne-a salutat pe toţi şi atunci chiar că a început euphoria, căci melodia „You Give Love A Bad Name“ a răsunat în toată Piaţa Constituţiei odată cu cele 50.000 de voci. A fost nebunie curată!

Concertul a continuat cu încă trei-patru piese printre care şi „We Weren’t Born To Follow“ ce a avut o prezentare foarte frumoasă pe marile ecrane. Nebunia curată a fost reluată cu piesa „It’s My Life“ în care energia şi-a ţipat numele. Lumea ridica mâinile, aplauda, dansa, sărea, cânta.

bon jovi - meila madalina - teenpress

Alte piese prezente la concert, care au înnebunit, fanii au fost: „In These Arms“, „We Got It Going On“, „When We Were Beautiful“, „Bed Of Roses“ (la care cuplurile ori s-au ţinut gingaş în braţe, ori s-au sărutat, ori au dansat), „I’ll Be There For You“ (la care Jon Bon Jovi parcă venea să-ţi topească inima), „Have A Nice Day“, „Keep The Faith“ (care a fost cântată absolut genial), „Living On A Prayer“ (care, deşi după aproximativ două ore şi jumătate de urlat şi sărit, a provocat iarăşi nebunie în rândul fanilor) şi „Always“ (la care îndrăgostiţii iarăşi s-au luat în braţe, alţii se uitau zâmbind şi fredonând cu câte o lacrimă melodia).


[youtube]vlb_LyIaHKE[/youtube]

În timpul concertului Jon Bon Jovi şi trupa lui ne-au făcut să râdem şi să ne simţim foarte bine.

De pildă, norocul a făcut ca pe 11 iulie să fie ziua de naştere a lui Richie Sambora, lead guitarist-ul trupei. Jon l-a întrebat „Câţi ani faci, 21?“, toate cele 50.000 de voci au început să râdă şi să îi cânte Happy Birthday. Sau, a fost la un moment dat o fază în care Jon ne-a promis că se va întoarce în Bucureşti pentru a concerta a doua oară, le-a aruncat o privire colegilor de trupă după care a spus: „Mâine nu avem treabă, spre exemplu!“

bon jovi - meila madalina - teenpress

De asemenea, a precizat că le-a „luat aproape trei decenii“ să ajungă aici aşa că… ne-au mulţumit pentru răbdarea de care am dat dovadă.

Incendiarul concert s-a încheiat cu piesa „Twist And Shout“ după care trupa ne-a mulţumit iarăşi pentru prezenţă şi luminile s-au stins.

bon jovi - meila madalina - teenpress

Fără îndoială, din cei 50.000 de oameni prezenţi, mai mult de jumătate, printre care şi eu, putem spune că a fost cea mai tare zi din viaţa noastră. Trei ore de stat în picioare, senzaţii extraordinare şi o sonorizare impecabilă! Concertul trupei Bon Jovi nu va fi uitat repede şi îşi permite cu mândrie să îşi aloce titlul de cel mai bun concert al anului!

bon jovi - meila madalina - teenpress

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *