Zilele Prieteniei de la Bergenbier

Zilele Prieteniei de la Bergenbier

Zilele Prieteniei de la Bergenbier

de Alexandra Zamfirescu – colaborator
sursa foto: www.iconcert.ro/

Fie soare, ploaie sau vânt, bucureștenii au arătat încă odată că nimic nu îi poate opri din a se simți bine și a fi prezenți la concertele trupelor lor preferate.

Timp de două zile, pe 29 și 30 iunie, Piața Constituției din București a fost gazda Zilelor Prieteniei organizate de Bergenbier, în cadrul cărora au fost prezente cele mai mari nume din industria muzicală românească, cum ar fi: Vița de Vie, Alternosfera, Paraziții, Suie Paparude, Cargo și mulți alții.

Prima zi s-a desfășurat memorabil, adunând în Piața Constituției un număr semnificativ de oameni, veseli și cât se poate de entuziasmați de seara ce avea să urmeze. Cu un line-up însumând diferite tipuri muzicale, de la rock la hip hop, festivalul a fost un adevărat succes sub deviza prieteniei.

Trupele Alternosfera și Cargo au fost în schimb atracția primei seri, fanii înghesuindu-se în gardul ce despărțea Golden Circle-ul (spațiul special amenajat în fața scenei pentru fotografi, bloggeri și câțiva norocoși ce au primit invitații, ce s-a dovedit inutil până a doua zi când a fost desființat) de restul spațiului destinat publicului. Deși se așteptau la un concert mai scurt având în vedere setlistul trupelor precedente, fanii au fost plăcut surprinși de faptul că atât Cargo cât și Alternosfera au cântat majoritate melodiilor cunoscute și iubite, dar și melodii noi pe parcursul a 60-70 de minute fiecare.

Iar pe cât de însorită și călduroasă a fost prima zi, pe atât de mohorâtă și ploioasă a fost cea de-a doua, unde trupele Pistolul cu Capse, Șuie Paparude, Vița de Vie și Paraziții au avut de înfruntat odată cu publicul ploaia torențială ce s-a abătut asupra Bucureștiului. Dar nu a contat, atât fanii cât și trupeții au pus de o atmosferă incendiară, fluturându-și pletele odată cu stropii de ploaie pe ritmurile melodiilor ca „Basul și Toba Mare“.

Desigur, cu un asemenea line-up, nici nu se punea problema ca vremea rea să fie un impediment în fața bunei dispoziții generale.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *