Seria Brunch pe Matasari, ultima scena

Seria Brunch pe Matasari, ultima scena

Seria Brunch pe Matasari, ultima scena

de Cezara Panait – colaborator
foto: Diana Manoliu – colaborator foto

A sosit și momentul mult așteptat al workshop-ului de gătit praline. Dona Ghenof, organizatoarea proiectului, a avut grijă să ne ușureze munca, pregătind ea, de dinainte, crema pentru bomboane. Însă noi nu ne-am lăsat până nu am aflat rețeta pralinelor sale, pe care v-o dezvăluim și vouă. Este chiar simplu: se topesc 160 de grame de ciocolată neagră, la bain-marie, se amestecă cu 80 de grame de unt topit și se mai adaugă 60 de grame de smântână și un plic de zahăr pudră. Compoziția aceasta se pune la frigider și ați obținut o delicioasă cremă de praline.

Noi, care am avut-o deja preparată, ne-am ocupat cu ornarea bomboanelor, în cele mai nonconformiste moduri. Fiind împărțiți în două echipe a câte patru persoane, am lucrat la realizarea pralinei câștigătoare a concursului ce îl desfășuram participând la workshop. Am avut de ales dintre o gamă largă de decorațiuni adiacente, printre care se regăsesc și ciocolata albă, marțipanul, cocosul, cacaua sau coloranții alimentari.

Seria Brunch pe Matasari, ultima scena

Dovedind că imaginația noastră nu cunoaște limite, nu ne-am mărginit la aceste ingrediente pentru decorare, așa că am profitat de tot ce găseam la îndemână, folositor. Astfel, siguranța metalică a unui dop de la șampanie, frunze și flori din grădină, scobitori, ceai sau chiar bețe de chibrit au fost elementele ce au împodobit originalele praline. Juriul ce urma să decidă învingătorii s-a găsit într-o situație dificilă, fiind greu să aleagă între palmieri, oameni de zăpadă sau bomboane cu chip de om și pălării din marțipan și țigări improvizate din chibrite.

Seria Brunch pe Matasari, ultima scena

După un scurt moment de suspans, au fost anunțați și câștigătorii workshop-ului, surprinzându-ne pe toți : ambele echipe erau învingătoare. Să nu credeți că premiul consta în simple felicitări! Organizatorii celor patru brunch-uri de pe Mătăsari le-au acordat câștigătorilor – adică tuturor participanților – bilete la Green Hours International Jazz Fest, care a avut loc în aceeași seară, într-un club de pe Calea Victoriei.

Le mulțumim încă o dată pentru idee, solicitutine și efort Donei Ghenof și celor care au contribuit la acest eveniment și sperăm să mai avem parte de astfel de brunch-uri, a căror serie s-a încheiat, din păcate, duminica aceasta.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *