Maratonul Orpheus a ajuns la a 4-a ediție!

Maratonul Orpheus a ajuns la a 4-a ediție!

Maratonul Orpheus a ajuns la a 4-a ediție!

de Alexandra Ioniţă – colaborator
foto: Ion Mateș – fotoreporter

Vineri, 15 iunie, Sala de Festivități a Colegiului Național „Mihai Viteazul“ a găzduit maratonul trupei Orpheus, ajuns de această dată la a IV-a ediție. La scurt timp după ce sala s-a umplut, pe scenă și-a făcut apariția Bucureșteanu Mihai ce a prezentat publicului pe scurt programul evenimentului, menționând că anul acesta, trupa Orpheus a câștigat în cadrul concursurilor școlare nu mai mult, nici mai puțin de 16 premii întâi! Un număr impresionant, nu-i așa?

Încurajaţi de aplauzele publicului, primul spectacol, „A Midsummer Night’s Dream„ a început. Această piesă le-a adus anul acesta titlul de „Best Shakespearian Show“ în cadrul festivalului internațional „Shakespeare’s Heritage“ și premiul pentru „Originalitate Artistică“ în cadrul festivalului „Mark Twain“.

Maratonul Orpheus a ajuns la a 4-a ediție!

Piesa următoare prezentată publicului a fost „Și fluturii sunt liberi“ în regia lui Omar Al’Aloul. Am putut observa cu toții cât de ușor poate fi vrăjit un tânăr nevăzător, Don Baker, din cauza apariției unei fete misterioase, Jill Tanner. Are loc o răsturnare de situație odată cu apariția mamei, Florence Baker, acțiunea învârtindu-se în jurul unui dialog alert, care pune punct relației celor doi, într-un final. În cadrul concursurilor de anul acesta, pentru această piesă, Alexandra Tofan a câştigat premiul pentru „cea mai bună actriță în rol principal“, Andrei Stăncescu premiul pentru „cel mai bun actor în rol principal“, iar El Habashi Sara premiul pentru „cea mai bună actriță în rol secundar“.

Maratonul Orpheus a ajuns la a 4-a ediție!

Ultimul spectacol, dar nu cel din urmă, a fost „Opt femei“ de Robert Thomas ce a câștigat în cadrul Festivalului „Jos Pălăria“ premiul pentru „cea mai bună distribuție“. Sosirea nepoatei celei mari din Anglia este motiv de veselie pentru toate femeile, mai puțin pentru tatăl, respectiv cumnatul, unchiul sau fratele acestora, care mai are puțin și își pune capăt zilelor. Începe un joc al întrebărilor purtat de fata cea mică și, astfel, presupusul asasin este căutat.

Maratonul Orpheus a ajuns la a 4-a ediție!

Să nu uităm că, la final, invitații au aflat că actorul Andrei Stăncescu împlinea chiar în ziua respectivă 18 ani și, astfel, publicul s-a mobilizat repede, repejor și toți cei prezenți i-au cântat un „La mulți ani!“ din suflet, urmat de aplauze necontenite. Și noi îi urăm „La mulți ani“ acestuia, și la cât mai multe premii și roluri bune!

După ce maratonul s-a terminat, doamna Nechifor Cristina, coordonatoarea trupei Orpheus, a luat cuvântul și a mulțumit tuturor pentru participare, declarând că ne așteaptă cu brațele deschise și la anul, la următoarea ediție a evenimentului.
Noi am fost acolo. Dar voi?

Recommended Articles

2 Comments

    1. s-au mai luat si alte premii: Flturii sunt liberi-cea mai buna piesa, Simion Ruxandra- cea mai buna actrita secundara, AlAloul Omar cel mai bun actor secundar, AlAloul Omar si Simoiu Mircea-cea mai buna regie, Midsummernight`s dream cea mai buna piesa shekspeariana!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *