Byron: Rock Your Highschool, ajuns la editia a doua

Cristian_Puchiu_Byron_Rock_Your_Highschool_Teen_Press1

de Laura Zadunaischi – redactor
foto: Cristian Puchiu – seminarist foto

Formaţiile de liceeni au ocazia să fie promovate prin intermediul unui concurs special adresat lor. Anul acesta, trupa byron a reuşit să organizeze ce-a dea doua ediţie a concursului Rock Your Highschool. Trupe de liceeni înscrise anterior au fost supuse unei selecţii de către cei din trupa sus-amintită. Pe 13 noiembrie, în Clubul Ţăranului, de la ora 16:00, au început pregătirile de sunet pentru intrarea în concurs a celor 6 trupe finaliste: Metal Revolution, Fingerprint, Lights Out!, MT Place, Mute şi Slide.

Cei care au fost doritori să vadă trupele pe scenă, dar şi trupa iniţiatoare a acestui eveniment, au putut plăti încă la intrare un bilet de 5 lei (cu carnet de elev) sau de 20 lei la întreg.

Formaţiile – venite din toate colţurile ţării: Cluj, Reşiţa, Constanţa, Piatra Neamţ -, în ciuda drumului solicitant, au reuşit să facă faţă celor avizaţi. Juriul a fost format din membrii trupei byron: Dan Byron (solistul trupei şi totodată preşedintele comisiei), 6fingers (clăparul), Costin Oprea (chitară), Dan Georgescu (bass). De asemenea, din juriu au făcut parte şi Mihai Dinu (Radio Guerrilla – director muzical), Victor Panfilov (Real Sound & Vision – producător muzical).

Cristian_Puchiu_Byron_Rock_Your_Highschool_Teen_Press (2)1

Trupele, diferite ca stil muzical, au reuşit să impresioneze pe durata a 20 de minute fiecare. Membrii trupei byron s-au arătat încântaţi de numărul mai mare de trupe participante şi de evoluţia calităţii acestora faţă de anul trecut.

Evaluarea trupelor s-a făcut pe baza următoarelor criterii: calitatea interpretării (tehnica instrumentală/vocală), lucrul în echipă, vibe/energia transmisă şi prestaţia scenică. Nu s-a luat în considerare originalitatea compoziţiei, întrucât în concurs au putut fi înscrise fie piese originale, fie cover-uri.

Publicul a avut, de asemenea, ocazia de a vota şi de a depune la masa juriului, într-o urnă, buletinul de vot primit la intrare. În final s-au adunat voturile publicului cu cele ale juriului, pentru un rezultat concludent.
Dan Byron împreună cu membrii săi de trupă au anunţat rezultatele oficiale. Premiile pe diferite categorii au fost pentru cel mai bun chitarist: Andrei Brumaru (Mute), cel mai bun toboşar: Ruxandra Vorotneac (Metal Revolution), cel mai bun bassist: Andrei Giulvezan (Slide), cel mai bun vocalist şi cea mai bună prezenţă scenică: Mădălina Boldea (Slide).

Cristian_Puchiu_Byron_Rock_Your_Highschool_Teen_Press (1)1

Premiul de popularitate a fost votat online pe BestMusic şi a fost luat de trupa Lights Out! A urmat premiul II, cu cei de la Mute, oferit de Philips. Marele premiu pentru locul I a fost câştigat de trupa Slide, constând într-un voucher de 5000 de lei oferit de Guitar Shop.

Pe scenă au cântat şi cei de la Sophisticated Lemons, câştigătorii premiului publicului de anul trecut. Byron a încheiat cu succes această seară încărcată de emoţii şi i-au destins pe cei din public – concurenţi sau participanţi – cu un concert de neuitat.

Concurenţii şi-au exprimat mulţumirea faţă de o astfel de iniţiativă din partea formaţiei byron, de a promova muzica românească pornind de la liceeni talentaţi.

Câştigătorii din finală vor concerta pe 30 noiembrie în deschiderea concertului aniversar byron de 4 ani. Vă aşteaptă şi pe voi acolo! 🙂

Cristian_Puchiu_Byron_Rock_Your_Highschool_Teen_Press (8)1

Recommended Articles

1 Comment

  1. felicitari laura pentru articol,ne vedem pe 30,te pupa..Slide (Mada) :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.