Ziua Liceului „George Călinescu“ – 2010


Ziua Liceului Calinescu

de Silvia Petre – redactor
foto: Ovidiu Udrescu – seminarist foto

„Adevărul nu piere niciodată“. Sub această deviză a avut loc, pe 23 aprilie a.c., ediţia a VI-a a zilei Liceului „George Călinescu“, ocazie cu care instituţia a sărbătorit 55 de ani de existenţă.

Atmosfera deosebită, specifică acestei zile, a fost iniţiată de cântarea imnului liceului, apoi de dezvelirea bustului lui George Călinescu.

Evenimentul a implicat toţi elevii, indiferent de clasă, într-un program pe cât de divers, pe atât de atrăgător.

Nu putea lipsi coordonata dramaturgică în care elevii clasei a XI-a E au pus în scenă câteva momente din „Enigma Otiliei“, lucrarea celui al cărui nume îl poartă liceul.

Şi elevii claselor a XI-a D şi a X-a B au montat piesa de teatru „Eco-Sapiens“, în cadrul educaţiei ecologice, pentru protecţia mediului.

De asemenea, elevii clasei a X-a E, au încercat să demonstreze cum pot dobândi competenţele necesare angajării, prin simularea unui interviu, pe baza prezentării unui CV şi a unei scrisori de intenţie, dar şi simularea unei dileme etice în procesul angajării.


Ziua Liceului Calinescu

Concomitent cu celelalte acţiuni, a avut loc şi o expoziţie de fotografii surprinzătoare prin tematica abordată: „Comunismul în literatura română“. Mai exact, fotografii au încercat să ilustreze nişte poezii compuse în închisoare, pe vremea comunismului, mergând la faţa locului – adică în Penitenciarul Jilava – şi surprinzând câteva imagini ce s-au potrivit perfect poemelor alese.

Pe lângă expoziţia de fotografii, a avut loc şi o expoziţie de ecologie, „Un spaţiu verde“, constând în desene, figurine, planşe – toate realizate din materiale ecologice, asta în cadrul Proiectului Educaţional şi a Concursului Naţional „Şcoli pentru un viitor verde“.


Ziua Liceului Calinescu

De asemenea, au avut loc prezentări de proiecte pe tema „Dezvoltarea durabilă“, proiecte cum ar fi „Ferma viitorului – Soluţii de azi pentru lumea de mâine“, „Roşia Montană“, dar şi „O lume fără România“. În cadrul acestor prezentări, elevii claselor a XI-a E şi a XI-a B ne-au propus soluţii pentru un viitor mai sigur, mai sănătos, dar au prezentat şi aspecte pozitive ale României, în toate domeniile sale.

„Călinescienii“ au prezentat şi un moment muzical, cu ajutorul trupei „Day Seven“ şi a altor elevi, care au interpretat melodii precum „Who knew“ – Pink, „SOS“ -ABBA şi multe altele.


Ziua Liceului Calinescu

Însă elevii au demonstrat că nu au doar abilităţi artistice, ci şi unele legate de matematică şi ştiinţe exacte, printr-un concurs la care au participat clasele IX, X, XI, dar şi prezentări ale catedrelor de fizică şi chimie într-o sesiune de comunicări ştiinţifice interdisciplinare.

Au fost şi câteva clase care au serbat ziua liceului printr-un tur al Bucureştiului, sau la muzeu.

Cei sportivi, însă, au participat la un concurs pe role, în care nu prea conta cine câştigă, atâta timp cât toată lumea se simţea bine şi se distra.

Totodată, elevii clasei a VIII-a, ai Şcolii Generale nr. 118, şi elevi din promoţiile anterioare au luat parte la eveniment, au avut parte de un tur al liceului şi chiar s-au implicat în unele dintre aceste activităţi.

De asemenea, elevii C.N. „Anastasescu“ din Roşiorii de Vede şi ai Şcolii „Jose Martinez“ s-au întâlnit la Liceul „George Călinescu“ pentru a merge la Centrul Cultural American şi a-şi prezenta proiectele în cadrul „Growing Concerns“.

În încheiere urăm şi noi liceului „La mulţi ani!“ şi succes pentru ediţia următoare!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.