
foto: Oana Ştefănescu – fotoreporter
Sâmbătă, 13 noiembrie, la ora 11:00, curtea Liceului Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes“ era neîncăpătoare de tineri dornici de a pleca în aventura propusă de organizatorii evenimentului. S-a dat un răgaz de o oră participanţilor pentru a forma echipele, iar la ora 12:00, echipaţi fie cu o sticlă de suc, fie cu una de apă minerală, concurenţii au plecat pentru a îndeplini obiectivele fixate pe foaia de concurs.
Pe întreg parcursul competiţiei am rămas alături de echipa cu numărul 4, formată din Ionuţ Moroşanu şi Andreea Mocanu. Echipa a pornit pentru început către Cişmigiu, iar după ce şi-a terminat treaba aici, a luat-o agale către statuia lupoaicei de la capăt de Lipscani. Aici l-au găsit pe primul reprezentant al concursului, precum şi primele bucăţi din harta care trebuia construită până la final.

Au urmat, pe rând, zone precum Bd. Magheru, Grădina Icoanei şi Foişorul de Foc. La Foişor, un nou reprezentant, un nou indiciu, precum şi trei noi bucăţi din puzzle-ul care trebuia construit.
Ne-am întors către zona Parcului Cişmigiu, urmând ca de aici echipa să pornească către Bd. Mihail Kogălniceanu. Următoarea oprire a fost monumentul lui C.A. Rosetti, din Piaţa cu acelaşi nume. Un nou reprezentant, al treilea din maximul de cinci. Indiciu nou, piese de puzzle noi.
Cum timpul presa echipa, aceasta a mai făcut doar o ultimă escală, în pasajul de la Universitate, fără succes însă; cei doi tineri negăsind nimic din ceea ce sperau.
Ne-am întors la Cervantes, undeva în jurul orei 17:10, în sala de sport de această dată. Membrii juriului au avut ceva de muncit, având în vedere numărul destul de ridicat de participanţi la acest eveniment. După mai multe deliberări, aceştia au ales cele mai bune echipe, iar aproape de ora 8 seara câştigătorii au fost anunţaţi.

Pe locul întâi s-au clasat Oana Stroe, Andreea Ianas şi Andreea Peteoacă, acestea primind „Premiul lui Bucur“. Pe locul al doilea s-au situat Flavia Ştefura, Paul Soare şi Alexandra Ionescu, aceştia primind „Premiul Lupoaicei“, iar pe poziţia a treia, primind „Premiul lui Ţepeş“, Elena Bondrea, Adelina Năstase şi Andra Nicula.
Premiul pentru cea mai rapidă echipă, „Iute ca gândul“, a revenit lui Traian Geană, Cosmina Miheşteanu şi Paul Ardeleanu. Premiile pentru cea mai originală abordare, „Şi-aşa am reinventat roata“, respectiv pentru cea mai expresivă fotografie, „Sentimente Urbane“, au fost câştigate de către Mădălina Avram, Camelia Sirli şi Ioana Negrea. Ultimul premiu, cel pentru cea mai trăsnită fotografie, „Bucureştiul Zâmbeşte“, a fost revendicat de către Iulia Dobre, Alina Cîrneanu şi Şerban Semescu.

Hai mai ca cel putin ne-am distrat 🙂 Sloganul zile a fost ceva gen “did you have fun or did you have fun?” Si am castigat cel mai important premiu: experienta si prieteni noi, right? :*
Bravo Cosmin si Oana pentru articol & poze >:D<
>>Sloganul zile a fost ceva gen “did you have fun or did you have fun?” Si am castigat cel mai important premiu: experienta si prieteni noi, right? :*<<
Cam asta era ideea 😛 Se va organiza si anul viitor, speram noi cu premii mai consistente, avand in vedere experienta acumulata anul acesta 🙂 Multumim pentru aprecieri si felicitari pentru articol !
Cu singuranta voi participa si la urmatoarea editie, probabil ca si concurent, avand in vedere cat de impresionat am ramas de aceasta experienta. 🙂