„Drumuri necunoscute“ pentru Alternosfera la concertul din Suceava

„Drumuri necunoscute“ pentru Alternosfera la concertul din Suceava

„Drumuri necunoscute“ pentru Alternosfera la concertul din Suceava

de Alexandra Zamfirescu – colaborator
sursa foto: www.no3.ro

Iată că, prin nu știu ce gânduri trăznite, am reușit să ajung și în Suceava. În data de 19 aprilie, Alternosfera își lansa aici cel de-al patrulea album, Epizodia, apărut doar la câteva luni după predecesorul său, albumul Virgula, care s-a bucurat de un succes imens și de un turneu de promovare pe măsură.

După alte concerte răsunătoare în Brașov, Cluj, Timișoara și mai ales mult mediatizatul concert din București din Silver Church, Alternosfera și-a întins pânzele până în nordul Moldovei unde au încântat publicul cu noile sound-uri energice și revigorante prin noile teme abordate în versuri și noile alternanțe ale clapelor cu restul instumentalului.

Deși ținut într-un orășel destul de mic, concertul a fost un adevărat succes, dovedind încă o dată prestigiul trupei și mai ales îndărătnicirea fanilor care au venit din cele mai îndepărtate orașe pentru a-i mai vedea o dată live.

De la ora 21:30, barul Talcioc Cultural, unde a avut loc concertul, a început să se umple, ajungând ca o oră mai târziu, când trupa urca pe scenă, să devină neîncăpător.

Trupa a avut parte de un super public, ca de obicei, localul gemând de lume ce sărea și țipa pe ritmurile fiecărei melodii. N-au fost clipe în care, de pe buzele fanilor din primele rânduri, să lipsească vreun vers, iar vocea lui Marcel Bostan era deseori acoperită de sunetul altor 500 de voci ce cântau cu el la unison. Băieții din Alternosfera au dat dovadă de o energie și de o vitalitate contagioasă sărind și țipand odată cu publicul ce-și scutura pletele într-un vârtej amețitor. Fanii au fost plimbați lin prin toată istoria discografică a trupei înglobată într-un setlist de 20 și ceva de melodii, alternând de la primul album apărut în 2006, la albumul ce se lansa chiar în seara respectivă.

Concertul a început cu melodia „Ne uneşte, ne desparte“, melodie ce s-a obișnuit deja cu locul I în setlist, iar mai apoi au urmat melodii ca „Wamintirile“, „Ploile nu vin“ sau ultimele single-uri de pe Epizodia, „Singuratate“ și „Drumuri necunoscute“.

În Suceava, am descoperit o nouă Alternosferă, cu sound-uri proaspete și ritmuri alerte, dar mai ales cu niste baieți de nota 10, incredibil de energici, care nu au stat locului nicio clipă. Chiar și toboșarul s-a ridicat la bis cu un băţ și a venit în față cu restul trupei pentru melodia „Columb“.

Ce să mai, noul album pare a fi un mare succes, piesa „Singurătate“ este deja hit, iar baieții par neobosiți. Și iată că, după 15 ani, această trupă, care a pornit ca un simplu grup de liceeni talentați și pasionați de muzică, reușește să umple până la refuz orice bar, din orice oraș, fie el mic sau mare.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *