Colegiul Național „Mihai Viteazul“ a început primăvara în forță. Pe 1 martie, sala de festivități a liceului a găzduit un concert caritabil, susținut de elevii din Viteazul și din Lazăr. Scopul evenimentului a fost sprijinul acordat unei eleve din clasa a 12-a, care se află într-o situație familială dificilă.
În jurul prânzului, sala de festivități a început să se umple încet-încet. La ora 12 și jumătate, prezentatorii – Bedea Claudia și Andrei Nicolae – au introdus primul moment. Deși Blanc Gabrielle a întâmpinat niște probleme tehnice, a primit aplauzele celor prezenți, după ce a cântat melodia Paloma Faith – „Upside Down“.
În continuare, elevii au prezentat momente de muzică (pian, chitară, voce) și dans, fiind îndrumați de doamnă profesoară de muzică. Deși sonorizarea a fost nefavorabilă, elevii au continuat să își facă treaba până la sfârșit, fără să se lase intimidați de condițiile nu foarte bune. Un moment interesant a fost cel în care a urcat pe scenă corul liceului, pregătit foarte bine și apreciat de toată lumea, urmat imediat de ansamblul folcloric Doinița.
Următoarea trupă a adus în sală o cu totul altă atmosferă. Cei șase membri Black Post au interpretat două compoziții proprii și au oferit mărtișoare pentru fetele din public.
Unul dintre cele mai apreciate momente nu a avut nevoie nici măcar de prezentare: beatbox și street dance, totul fiind improvizație pură. Cei de pe scenă au fost aplaudați și încurajați de către public, astfel revenindu-se la atmosfera energică pierdută pe drum.
Elevii din Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ s-au implicat și ei, atât prin muzică (Dan Chiriac & Bauer Hanelore și trupa Silence), cât și prin dans. Trupa de street dance a lazăristilor a fost pe placul publicului, însă a fost eclipsată de ultimul moment din program.
Still in Motion (Axente Matei, Barbu Clara, Bănică Mădălina, Bran Simona, Mavrodin Andreea, Sava Anca, Săvescu Bogdan, Trifan Eduard), trupa de street dance a celor din Viteazul, a fost primită cu entuziasm și a fost cea care a reușit să ridice sala în picioare și să încheie evenimentul așa cum se cuvine.
La final, doamna profesoară de muzică a mulțumit publicului pentru prezență și a anunțat suma totală de bani strânsă pentru cauza concertului: 3700 RON.
Per total, fiecare a avut ceva de câștigat: distracție, absente motivate, experiență pe scenă, un ajutor important pentru o persoană aflată în dificultate sau sprijinul unor colegi buni.
Foarte, foarte frumos!!!! Bravo elevilor, bravo organizatorilor si tuturor celor care s-au implicat. Acest eveniment este un semn ca mai putem avea sperante intr-un viitor generos, ca tanara generatie stie sa-si ajute semenii chiar distrandu-se. Inca odata, bravo lor!