Un concert caritabil în CNMV

Un concert caritabil în CNMV

Un concert caritabil în CNMV

de Irina Constantin – redactor
foto: Vladimir Pogonariu – seminarist foto

Colegiul Național „Mihai Viteazul“ a început primăvara în forță. Pe 1 martie, sala de festivități a liceului a găzduit un concert caritabil, susținut de elevii din Viteazul și din Lazăr. Scopul evenimentului a fost sprijinul acordat unei eleve din clasa a 12-a, care se află într-o situație familială dificilă.

În jurul prânzului, sala de festivități a început să se umple încet-încet. La ora 12 și jumătate, prezentatorii – Bedea Claudia și Andrei Nicolae – au introdus primul moment. Deși Blanc Gabrielle a întâmpinat niște probleme tehnice, a primit aplauzele celor prezenți, după ce a cântat melodia Paloma Faith – „Upside Down“.

Un concert caritabil în CNMV

În continuare, elevii au prezentat momente de muzică (pian, chitară, voce) și dans, fiind îndrumați de doamnă profesoară de muzică. Deși sonorizarea a fost nefavorabilă, elevii au continuat să își facă treaba până la sfârșit, fără să se lase intimidați de condițiile nu foarte bune. Un moment interesant a fost cel în care a urcat pe scenă corul liceului, pregătit foarte bine și apreciat de toată lumea, urmat imediat de ansamblul folcloric Doinița.

Următoarea trupă a adus în sală o cu totul altă atmosferă. Cei șase membri Black Post au interpretat două compoziții proprii și au oferit mărtișoare pentru fetele din public.

Un concert caritabil în CNMV

Unul dintre cele mai apreciate momente nu a avut nevoie nici măcar de prezentare: beatbox și street dance, totul fiind improvizație pură. Cei de pe scenă au fost aplaudați și încurajați de către public, astfel revenindu-se la atmosfera energică pierdută pe drum.

Elevii din Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ s-au implicat și ei, atât prin muzică (Dan Chiriac & Bauer Hanelore și trupa Silence), cât și prin dans. Trupa de street dance a lazăristilor a fost pe placul publicului, însă a fost eclipsată de ultimul moment din program.

Un concert caritabil în CNMV

Still in Motion (Axente Matei, Barbu Clara, Bănică Mădălina, Bran Simona, Mavrodin Andreea, Sava Anca, Săvescu Bogdan, Trifan Eduard), trupa de street dance a celor din Viteazul, a fost primită cu entuziasm și a fost cea care a reușit să ridice sala în picioare și să încheie evenimentul așa cum se cuvine.

La final, doamna profesoară de muzică a mulțumit publicului pentru prezență și a anunțat suma totală de bani strânsă pentru cauza concertului: 3700 RON.

Per total, fiecare a avut ceva de câștigat: distracție, absente motivate, experiență pe scenă, un ajutor important pentru o persoană aflată în dificultate sau sprijinul unor colegi buni.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Foarte, foarte frumos!!!! Bravo elevilor, bravo organizatorilor si tuturor celor care s-au implicat. Acest eveniment este un semn ca mai putem avea sperante intr-un viitor generos, ca tanara generatie stie sa-si ajute semenii chiar distrandu-se. Inca odata, bravo lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *