Interviu Francesca – dubstep-ul traieste!

Interviu Francesca – dubstep-ul trăiește!

Interviu Francesca – dubstep-ul trăiește!

de Sabrina Canea – redactor
foto: arhiva personală

Probabil nu cu toții ați auzit de Francesca, noua atracție din lumea muzicii. Pentru cei ce nu sunt încă la curent, v-o prezentăm noi! Francesca Lucarelli, o tânără încântătoare în vârstă de 17 ani, a hotărat că 2013 are să fie anul în care ea va străluci pe piața muzicală românească și nu numai.

T.P.: În ziua de azi nu multe persoane se pot lauda cu o ieșire bombă din anonimat, direct în luminile reflectoarelor, mai ales atunci când ești la liceu. Cum ai reușit să-ți faci auzită prezența?
F:
Muzica a fost mereu prezentă în viața mea,însă colaborarea cu MediaPro Music mi-a dat șansa să ies din anonimat. Mă pot considera norocoasă, pentru că știu că multe persoane de vârsta mea și-ar dori o carieră muzicală.

T.P.:De curând ți-am văzut noul clip pe marile ecrane. Cum ți s-a părut această experiență și mai ales plăcerea de a lucra cu David Deejay și Iulian Moga?
F:
Consider că este un privilegiu faptul că am colaborat cu David Deejay și regizorul Iulian Moga. Sunt doi profesioniști desăvârșiți și sunt extrem de exigenți, vor ca totul să iasă perfect. Filmarea clipului a durat 16 ore și, în ciuda faptului că a fost foarte frig, rezultatul este unul de care sunt mândră.

T.P. :Ai ales să abordezi popul cu accente de dubstep, deoarece, după cum spui, ele n-au prea fost abordate pe la noi. Înainte de piesa „Paradise“ ai mai luat în vreun fel contact cu dubstep-ul?
F:
Eu ascult foarte multă muzică dubstep, consider că acest stil se potrivește tuturor tinerilor, fiind foarte dinamic și imprevizibil. Având în vedere că în România nu este încă atât de cunoscut, sper ca piesa mea să fie pe placul publicului larg.

T.P.: Am văzut că nu de mult ai fost mireasa colecției lui Dorin Negrau. Ți-ar plăcea să cochetezi cu modelingul?
F.:
A fost o colaborare care mi-a făcut plăcere, însă marea mea pasiune este muzica. Cred că fiecare trebuie să își urmeze adevărata chemare și să își dezvolte talentul cu care a fost înzestrat.

Interviu Francesca – dubstep-ul trăiește!

T.P: Odată cu faima vin și schimbările, și asta din toate punctele de vedere. Cum ți s-a schimbat ție viața de la apariția în muzică?
F.:
Având doar 17 ani, nu mi-a fost foarte ușor să trec de la viața de adolescent normal la cea de artist și de persoană publică. Înainte ieșeam foarte des cu colegii în oraș, acum nu prea mai am timp liber pentru mine și prietenii mei.

T.P.: Am mai cunoscut persoane care, odată ce au cunoscut gustul dulce al „celebrității“, dacă pot spune așa, își impun din ce în ce mai multe granițe și restricții în ceea ce privește stilul de viață. Tu cum procedezi? Ai renunțat până acum la ceva îți face o mare plăcere, precum ciocolata sau statul trează până târziu?
F.:
Nu am renunțat la foarte multe, iar ciocolată mâncam și mănânc în continuare, pentru că îmi place foarte mult. Am renunțat doar la lucruri mici, care contează prea puțin având în vedere că acum îmi trăiesc visul: să cânt. Spre exemplu, mergeam foarte mult la film, iar acum reușesc să ajung doar în weekend, pentru că în timpul săptămânii am repetiții de canto și dans sau merg la emisiuni.

T.P.: Cu toate acestea, mai întâi de toate, ești liceană. Cum e viața ta de liceu?
F:
Este frumoasă și încerc să profit cât mai mult de această perioadă, mai ales că sunt în ultimul an. Mă așteaptă examenele finale, pentru care mă pregătesc intens, dar încerc să nu îmi neglijez activitatea muzicală.

T.P.: S-a schimbat în vreun fel ceva de când ai intrat în industria muzicală?
F.:
Am devenit mai responsabilă și mai organizată, în primul rând. Încerc să împac școala cu muzica și cred că reușesc destul de bine. Nu în ultimul rând, am început să acord mai multă atenție pregătirii muzicale și dansului, care mă pasionau și înainte, însă nu le acordam atât timp ca acum.

T.P: În ultimul timp ai fost asemanată mult cu Selena Gomez, dar și cu J Lo. Vezi vreo legatură între tine și cele două dive?
F.:
Toate trei avem o mare pasiune: muzica. Cât despre Selena Gomez, semănam când eram mai mici, însă acum, că am crescut, cred că asemănările dintre noi au dispărut aproape complet.

Interviu Francesca – dubstep-ul trăiește!

T.P.: Cum vezi tu industria muzicală românească în momentul actual?
F.:
În România sunt mulți artiști cu voci extraordinare, am cunoscut foarte multe persoane extrem de talentate. Mi-aș dori însă ca artiștii să abordeze și stiluri mai îndrăznețe, mai moderne, cum ar fi dubstepul.

T.P.: Cu toții avem idoli. A cui performanță visezi s-o atingi?
F.:
Încerc să merg pe drumul meu, nu să imit pe cineva anume sau să fiu în competiție cu vreun artist consacrat. Cred că munca și talentul meu mă vor ajuta să ajung o artistă cât mai bună, apreciată atât la noi, cât și în străinătate.

T.P.: Cum arata o zi obișnuită din viața ta?
F.:
Mă trezesc dimineața, mănânc micul dejun, mă pregătesc de școală și plec la cursuri, unde stau până la ora 15:00. Apoi merg la sală, fac repetiții de dans și iau ore de canto sau particip la vreo emisiune la care sunt invitată, după care merg acasă și ma duc la culcare, pentru că a doua zi o iau de la capăt.

T.P.: În afara muzicii, mai ai vreun alt hobby?
F.:
Mă pasionează teatrul, am făcut cursuri, pe care le-am absolvit cu note foarte mari, și îmi place la nebunie tenisul. Am facut tenis de performanță în copilărie.

T.P.: Ce îți propui după terminarea liceului? Ceva planuri mărețe?
F.:
Mă pregătesc de admiterea la facultate, cel mai probabil la Academia de Studii Economice, pentru că au programe în limba engleză. Eu am fost înscrisă numai la școli cu predare în engleză și mi-ar fi foarte greu să încep acum săstudiez în limba română. În rest, mă voi concentra, ca și până acum, pe muzică.

T.P.: Ce piese ne mai pregătești? Ai luat în considerare lansarea unui album?
F.:
Momentan este prea devreme pentru acest lucru, mai ales că pentru mine urmează o perioadă foarte încărcată, în care mă pregătesc de examenele finale. După aceea însă, mi-aș dori din tot sufletul să lansez și un album.

T.P.: Mulți dintre noi, liceenii de azi, suntem amatori de muzică. Ce sfaturi ne dai pentru a ajunge cât mai buni la asta?
F.:
Ascultați cât mai multe genuri de muzică, în cât mai multe limbi. În acest fel, vă veți putea da seama care este stilul vostru preferat. Nu în ultimul rând, dacă vă doriți o carieră în muzică, nu renunțați la visul vostru. Exersați non-stop, luați lecții de canto și dans și nu încetați să credeți în șansa voastră.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Asta cine mai vrea sa fie, clona Antoniei sau a Innei !? Inca o tzoapa pe o piatza suprasaturata de ele, m-ar distra s-o am la clasa, as avea de cine rade…sau mi-ar sari babacii duduiei in spate ca de ce rad de micu geniu scos din spital…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *