Concert live Adi Cristescu Band


Concert live Adi Cristescu Band

de Nicoleta Constantin – redactor
foto: www.adicristescu.ro

În ultima seară din iulie a avut loc la terasa „Casa Latină“, din Şos. Panduri, un concert live Adi Cristescu Band. Probabil că mulţi dintre voi au ascultat cel puţin o dată cântecele Andrei, „Dragostea rămâne“, „Colţ de suflet“, ale Lavinei „Doar eu sunt perechea ta“, „Suflet lângă suflet“, sau de la Neylini, „Muleina“, „Play Me“, şi puţini s-au întrebat cine scrie versurile pentru aceste hituri.
Ei bine, iată că am răspunsul: Adi Cristescu. Adi este un tânăr compozitor şi textier, fondatorul trupei Korekt (în care a activat timp de zece ani), absolvent al Liceului de Muzică „Dinu Lipatti“ din Bucureşti cu specializări în pian, teorie muzicală, canto şi armonie. Adi Cristescu se remarcă printr-o voce adorabilă, texte suficent de bune pentru a deveni hituri şi multă dragoste pentru muzică. AC Band este compusă din solist – Adi Cristescu, chitară electrică – Ghizmo şi chitară – Eduard Petrescu.
Trupa AC Band a urcat pe scena la ora 21:00 şi, timp de două ore, a încântat publicul printr-o oază de energie şi relaxare adusă de cântece atent alese. Prima piesă a fost „Nu vreau poveste de amor“, unde toţi cei prezenţi au retrăit, pentru câteva minute, sentimente deja demult uitate. Cu zâmbetul pe buze şi emoţie în suflet, solistul a continuat cu cea de-a două piesă, un cover al celor de la Maroon 5, care s-a dovedit a fi un impuls eficient pentru cei un pic mai timizi să-şi facă curaj la dans.
Odată ce atmosfera s-a încălzit şi oamenii au rămas în poziţie de dans, AC Band au cântat „I’am a believer“, amintind de dansul personajelor din filmul Shrek. Cei care încă mai stăteau pe scaune, nu au avut cum să reziste dansului. Cel de-al treilea cover, „Mercy“, piesă a binecunoscutei interprete Duffy, a fermecat domnişoarele şi doamnele care au început să fredoneze şi să acompanieze melodia cu bătăi din palme.
Nu avea cum să lipsească jive-ul, iar „Hit the road Jack“ a mişcat aproape fiecare talpă de picior, care poate mai levenea pe sub masă. Sfârşitul fiecărui cântec a fost aplaudat cu multă bucurie şi energie din partea fanilor, cât şi a celor care se „pregăteau“ să devină fani ai formaţiei.
A urmat cover-ul „I’ll be there for you“ al celor de la The Rembrandts, iar cine nu a văzut serialul „Friends“ trebuie măcar să ştie pe dinafară „imnul“ prieteniei. După o pauză de aproximativ douăzeci de minute, reîntors pe scenă, solistul anunţă sursa de inspiraţie pentru extraordinara melodie „Sonia“, muza acestei balade fiind povestea de dragoste dintre o femeie frumoasă, Sonia, şi chitaristul trupei, Eduard Ghizmo.
Apoi a urmat şi o variantă solo a hitului „Colţ de suflet“; toţi cei prezenţi fredonau îmbătaţi de ritmul muzicii. Ultima piesă a fost din nou „Nu vreau poveste de amor“ şi bisul strigat de public nu a întârziat să apară.
„Ploaia caldă de versuri ne-a atins“ – acesta a fost gândul celor care au participat şi care au simţit cu fiecare piesă liniştea şi fericirea pe care ţi le oferă muzica.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Stimate redactor, frumoasa femeie si povestea de dragoste pe care aceasta o traieste alaturi de GHIZMO, nu trebuie sa fie inteleasa gresit, alegand nume la intamplare.
    Think about it…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *