Premiera filmului „Vara asta“

Premiera filmului „Vara asta“

Premiera filmului „Vara asta“

de Ana-Maria Căciulă – colaborator
sursa foto: www.tabaradefilm.ro/

De ziua copiilor, 1 iunie, cei care au participat la Tabăra de Film din vara anului 2011, au avut parte de un cadou mai special, şi anume şansa de a vedea, în premieră la Cinema Patria, produsul final al muncii depuse de-a lungul verii trecute, când a avut loc prima ediţie a Taberei de Film.

Acest proiect (workshop) îşi propune să strângă laolaltă cât mai mulţi omuleţi talentaţi cu vârsta cuprinsă între 6-17 ani şi să îi înveţe niţică actorie. Vara lui 2011 a constat în această tabără care a avut loc în Azuga, unde copiii au muncit non-stop pentru a-şi intra cât mai bine în roluri şi pentru a-şi dezvolta potenţialul. Tot aici au fost luate şi majoritatea cadrelor.

Înainte de vizionarea filmului, atât actorii, cât şi părinţii şi prietenii acestora, împreună cu echipa şi organizatorii, au ciocnit un pahar de şampanie şi au ronţăit două alune pentru a-şi alunga emoţiile şi nerăbdarea. Apoi, lumea s-a aşezat uşor-uşor pe canapelele confortabile din sală şi s-au pregătit pentru a vedea filmul. „Bună seara, bine aţi venit! Vă invit să vizionaţi ce s-a întâmplat acum un an!“. Acestea au fost cuvintele care au deschis oficial premiera, după o rundă de aplauze.

Filmul „Vara asta“ prezintă povestea unor copii ce se luptă pentru a câştiga marele premiu la un concurs de talente, premiu ce constă într-un workshop la New York, visul oricărui copil ce se înscrisese acolo. Deşi se află la o vârstă fragedă, unii dintre ei se confruntă cu probleme serioase în familie sau chiar traume, însă asta nu pare să îi împiedice să dea tot ce au mai bun pentru a câştiga. De asemenea, se nasc şi idile, dar se formează şi prietenii, care-i ajută pe adolescenţi să vadă lucrurile într-o lumină pozitivă.

Mai mult nu vă zic despre film, pentru că şi-ar pierde tot farmecul. Pot spune însă că după vizionarea acestuia, a urmat un ropot de aplauze, mai ales din partea părinţilor, care au fost foarte încântaţi de reuşita copiilor şi echipei de filmare.

Înainte ca invitaţii să mai bea un pahar de şampanie şi să mai mănănce două alune, atât organizatorii, cât şi actorii au fost rugaţi să spună două vorbe. Mulţumiri i-au fost aduse în special lui Bogdan Alexe, care este producătorul filmului, dar şi părinţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat.

Şi cum lucrurile au decurs aşa frumos anul acesta, Tabăra de Film se va organiza şi în vara aceasta în aceeaşi formă. Audiţiile se vor ţine în patru oraşe mari: Iaşi, Craiova, Cluj şi Bucureşti, şi sperăm ca anul viitor să avem parte de un film cel puţin la fel de bun ca cel precedent!

Recommended Articles

2 Comments

  1. Pare foarte interesant filmul, dar am si eu o intrebare, acest film va aparea si la cinematograf (daca da, cam in ce perioada), nu de alta dar pare foarte interesant si vreau sa vad cum a jucat una dintre cele mai bune prietene 😀

    Va Multumesc!

    1. Noi iti recomandam sa-i intrebi direct pe ei 😀 https://www.facebook.com/varaastafilmul

Leave a Reply

Your email address will not be published.