Un alt fel de carti

un alt fel de carti

de Raluca Grigore – redactor
foto: Andreea Stoian – fotoreporter

Astăzi am participat la o sesiune de prezentări ale unor cercetări. Printre o mulţime de cercetări despre încredere de sine, stres, memorie de scurtă durată şi alte astfel de subiecte psihologice, spre sfârşit, mi-a atras atenţia o cercetare despre rivalitatea dintre internet şi cărţi. Acum a fost confirmat statistic că în timpurile noastre oamenii aleg internetul, deoarece este mai rapid, mai bogat, mai complex, mai uşor de folosit şi mai la îndemână decât o carte.

Contrar acestei ipoteze experimentale confirmate, m-am gândit să vă scriu puţin despre o carte. Mai degrabă, este vorba de o serie de cărţi ce îl au ca personaj principal pe Stelian Munteanu: „doar un inginer ratat, un jurnalist nostalgic, editor profesionist şi scriitor amator. Şi tată de fată.“. De fapt, aceasta este masca sub care se ascunde omul ce este căutat de mari aventuri şi foşti agenţi secreţi. El este piesa de bază ale unor puzzle-uri, în care este aruncat de agenţi secreţi. El este omul care ajunge tot timpul în mijlocul acţiunii şi care are un rol important în aceasta, până foştii agenţi ies la suprafaţă.

Stelian Munteanu este personajul lui Bogdan Hrib. Acel Bogdan Hrib de care prea puţini au auzit. Cel care este inginer constructor şi artist fotograf. Cel care a lucrat ca jurnalist, pentru ca apoi să devină editor la Tritonic.

„Somalia Mon Amour“ este al treilea volum în care îl putem găsi ca personaj principal pe Stelian Munteanu. Acest volum este scris alături de Sofia Matei, care este numele principalului personaj feminin al romanului. Însă, înainte de acesta, cu Stu ne-am mai putut întâlni în „Filiera grecească“ şi „Blestemul manuscrisului“, scris în colaborarea cu Răzvan Dolea. Dacă „Filiera grecească“ doar expune o poveste poliţistă ce te ţine mereu cu sufletul la gură, „Blestemul manuscrisului“ aduce, ca element de noutate, capitole întregi despre istorie, în special a României, din străvechi timpuri.

În „Somalia, Mon Amour“, elementul original îl constituie intercalarea capitolelor romanului cu diverse ştiri ce au legătură cu povestea expusă.

Pe lângă ritmul accelerat al acţiunii ce te duce către o altă lume, cele trei volume aduc şi un plus de încredere în forţele noastre, ca popor. Seria lui Bogdan Hrib cu Stelian Munteanu, este considerată ca fiind una dintre cele mai bune serii poliţiste din zilele noastre. Sper că veţi deschide măcar o pagină de net pentru a citi mai multe despre această serie, ca mai apoi să ajungeţi să deschideţi şi paginile cărţilor.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *