Veniti, fiti lazaristi, si veti intelege!

lazar-alexandra_mohora-colab_foto-teenpress-001

de Alexandru Tudosoiu – colaborator
foto: Alexandra Mohora – colaborator foto

Spiritul lui Lazăr s-a trezit astăzi mai puternic. Oamenii s-au trezit mai motivaţi, îndemnaţi de un sentiment de mândrie.

Nu, nu e vorba de nici o victorie sau chemare la război. Pe 18 ianuarie 2011 s-au împlinit nici mai mult nici mai puţin de 151 de ani de la fondarea Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“.

lazar-alexandra_mohora-colab_foto-teenpress-011

La ora 12:30, Sala de festivităţi a devenit neîncăpătoare pentru lăzărişti, cei întârziaţi mulţumindu-se cu locul rezervat de picioarele din dotare. Au început formalităţile, prezentarea liceului şi două-trei cuvinte de la foştii directori. La ora 13, publicul s-a trezit, la propriu, odată cu începerea programului de entertainment. La început au rămas hipnotizaţi de o dramă jucată de trupa de teatru a liceului, Trupa AS, apoi au fost „reanimaţi“ cu un dans în stil Michael Jackson de către Departamentul Artistic. Au urmat apoi diferite reprezentaţii vocale sau instrumentale (am avut nai, chitară, pian şi vioară) atât ale elevilor de gimnaziu, cât şi ale celor de liceu. Câştigători de premii sau doar practicanţi de hobby-uri, folosindu-se de voci sau îndemânare, au încântat publicul cu un spectacol memorabil. Spre încheierea main event-ului, Departamentul Artistic a impresionat cu o ultimă bucată street dance, de o coregrafie istovitore de urmărit, darămite de executat.

lazar-alexandra_mohora-colab_foto-teenpress-087

La ora 14:30, cu o întârziere de 30 de minute, main event-ul al luat sfârşit, anunţându-se concursul „Lazărul prin ochii mei“, la clasele de boboci. La 15:30, în amfiteatrul liceului, o senzaţie de dejà-vu te izbea: boboci gălăgioşi, nerăbdători, dar de data asta fiecare cu dorsala aşezată pe un scaun, aşteptau începerea prezentărilor. Fiecare clasă a prezentat pe rând viziunea sa asupra liceului pe care l-au ales, unii folosindu-se de un discurs emoţionant, alţii, dimpotrivă, punându-şi norocul pe un film comic.

lazar-alexandra_mohora-colab_foto-teenpress-005

În cele din urmă, după o competiţie strânsă, multe râsete şi alte mici incidente, a venit şi jurizarea. Cele zece minute de aşteptat au trecut ca prin vis cu vizionarea filmului câştigător de la clasa a 11-a A. În timpul rămas, bobocii au dat dovadă de spirit de distracţie lăzărist, punând repede de un dans improvizat.
În final, câştigătorul claselor a 9-a a fost ales: clasa 9 G. Ei au ales o combinaţie între un „reportaj în direct“ şi un film comic. Câştigătorii s-au bucurat de o felie de tort şi de aplauzele întregului amfiteatru.

La ora 17, lăzăriştii au părăsit liceul, răspândindu-se care pe unde au putut: unii acasă, plictisiţi, alţii prin parcuri, cei mai mulţi au plecat în grupuri să sărbătorească încă un an alături de CNGL.

lazar-alexandra_mohora-colab_foto-teenpress-126

„Veniţi, fiţi lăzărişti, şi veţi înţelege!“. Asta sta scris, acum mai bine de un secol, pe primele pliante ale liceului. Este o vorbă valabilă şi în prezent, credeţi-mă!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.