Concert caritabil in Kulturhaus: Muzica pentru viata

kulturhaus-coman_carina-colaborator_foto-teen_press-33.jpg

de Laura Zadunaischi – redactor
foto: Carina Coman – colaborator foto

După iniţiativa managerului de proiect, Iulian Văcărean, de la Fundaţia „Paşi către Viaţă“, ziua de 15 decembrie a fost ţinta a două evenimente. Premergător al concertului caritabil „Muzică pentru viaţă“ (de la ora 20, din clubul Kulturhaus), la ora 12, în aceeaşi zi de miercuri, atriumul magazinului Cocor a fost gazda unei adunări.

cocor-pasi_catre_viata-coman_carina-colaborator_foto-teen_press-13.jpg

„Oameni mari pentru cei mici“ a fost intitulat acest eveniment, întrucât artişti precum Oana Pellea, Oana Sârbu, Victor Rebengiuc sau Adi Despot au citit poveşti mai multor copii. Veniţi de la o grădiniţă bucureşteană, aceşti copii au fost simbolic numiţi mesageri ai copiilor bolnavi de cancer, ce nu au putut veni.

ocor-pasi_catre_viata-coman_carina-colaborator_foto-teen_press-41.jpg

Doctorul Cristian Scurtu, medic de oncopediatrie la Spitalul „Marie Curie“, a fost invitat să prezinte o mică parte din problemele pe care le înfruntă spitalele româneşti. Imaginea acestei zile de poveşti, ce a vrut să ţină departe copilăria de spital, a fost completată de un program artistic cu clovni. Toţi copiii veniţi au fost răsplătiţi cu daruri venite din partea Asociaţiei „Beneva“, lansată pentru prima dată în această zi, de Fundaţia „Paşi către Viaţă“.

kulturhaus-coman_carina-colaborator_foto-teen_press-66.jpg

Mai târziu de cât fusese preconizat, efect al valurilor de persoane care tot veneau, la ora 20:40 a avut loc concertul din Kulturhaus. Taxa de intrare, 20 lei, a fost suma ce a umplut urna de la accesul în club în sprijinul echipării cu aparatură specială a Spitalului „Marie Curie“, pentru copiii bolnavi de cancer. Clubul a fost ocupat până la ultima încăpere, iar trupele ce au concertat s-au arătat foarte mulţumite. Pe scenă şi-a făcut apariţia mai întâi Iulian Văcărean, care a mulţumit celor prezenţi pentru sprijinul acordat prin venirea lor.

 kulturhaus-coman_carina-colaborator_foto-teen_press-89.jpg

Au urmat cei de la Viţa de Vie, care, în sprijinul acestui eveniment, nu doar au concertat, dar au şi ţinut un stand cu produse marca Viţa de Vie, ale cărui sume încasate au fost ţinta aceluiaşi scop caritabil. Aceştia au cântat şi piese de pe noul album – „Fetish“. Au fost urmaţi de Şuie Paparude, care au umplut sala de concerte până la ultima treaptă a scării de la intrare. Băieţii au făcut un show specific lor.

 kulturhaus-coman_carina-colaborator_foto-teen_press-91.jpg

După acorduri electronice, au venit şi Les Elephantes Bizarres cu „Hello! says the devil“ şi multe alte piese noi. În final, Dj Gojira a încins atmosfera din public. Lumea a dansat, a cântat şi a putut să vadă un concert relaxat, în care veneau pe scenă membri ai trupelor anterioare şi îi acompaniau pe următorii.
15 decembrie sau „Ziua poveştilor“, urmată de un astfel de concert caritabil, se doreşte a deveni o tradiţie în viitor.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *