Din seria „Brunch pe Matasari!“, episodul 3

Brunch pe Matasari!

Brunch pe Matasari!

de Ana-Maria Căciulă – colaborator
foto: Diana Manoliu – colaborator foto

Se pare că vremea ploioasă a devenit o tradiţie pentru brunch-urile de dumincă ţinute pe Mătăsari. Cu toate astea, lumea a venit şi de această dată, omuleţii fiind probabil impresionaţi de expoziţia de fotografie a Luciei Dinescu de data trecută, dar mai ales de mâncărurile delicioase pregătite de Dona Ghenof.

De această dată ar fi trebuit să avem parte de un spectacol, şi anume o piesă de teatru, iar Dona mărturiseşte că, din nefericire, piesa nu va avea loc, din cauza unor probleme tehnice. Băieţii au venit cu câteva zile în urmă şi au încercat în fel şi chip să găsească loc suficient pentru a-şi desfăşura activitatea, dar nu au avut succes, aşa că expoziţia Luciei a fost admirată pentru a doua oară.

Brunch pe Matasari!

Pentru a recompensa lipsa piesei de teatru, Dona s-a întrecut pe ea însăşi, gătind mai multe feluri de mâncare, unul mai bun ca altul. Primul pe podium a fost Quiche cu pui, ciuperci şi roşii cherry, însoţit de pacheţele de primăvară cu sos chilli. În cealaltă cameră au fost aduse primele dulciuri care au avut, de asemenea, un foarte mare succes. Au început cu pere caramelizate cu îngheţată de vanilie, urmate de un tort de ciocolată cu chec şi cremă de cireşe, care a fost rapid înfulecat de omuleţii flămânzi. Alături de ele a stat (de fapt, nici nu a apucat să stea) o salată de struguri cu mascarpone şi nucă.

După o mică pauză şi câteva vorbe, unde au început toţi să spună ce anume le-a plăcut cel mai mult, Dona a servit omuleţii cu lasagna cu vinete şi sos gorgonzola şi penne după alegere: unele cu ciuperci şi şuncă, unele cu smântână şi somon, sau alla arrabbiata. Deşi Dona şi ajutoarele sale au muncit toată ziua, respectiv toată noaptea, oboseala nu li se citea pe faţă, ci doar un zâmbet voios. Ultimul fel de mâncare a fost supă cremă de broccoli cu brânză de capră.

Una peste alta, lumea s-a simţit bine, chiar dacă piesa de teatru nu s-a mai ţinut. Dona a reuşit să mulţumească pe toată lumea, de la mâncare până la muzică, perfectă şi de această dată.

Brunch pe Matasari!

Duminica următoare vom avea parte de ultimul brunch din această serie şi care va consta în şampanie, petrecere, dar şi într-un workshop, unde vom învăţa să preparăm nici mai mult, nici mai puţin decât… praline! Dar până atunci va trebui să ne punem pofta în cui şi să fim răbdători, să vedem ce alte surprize ne-au fost pregătite!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *