Let’s grow together, GROW! – Grow Summer Session

Let’s grow together, GROW! – Grow Summer Session

Let’s grow together, GROW! – Grow Summer Session

de Sabrina Canea – redactor
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Este vară, suntem în mijlocul săptămânii și nu facem nimic. Ei, și în timpul în care tu, cititorule, stăteai cu mâna-n falcă și scroll-uiai plictisit News Feed-ul pe Facebook, ori te întorceai pe partea cealaltă a patului, noi, împreună cu liceeni din toate colțurile Bucureștiului, ne-am dat întâlnire azi, 3 iulie, începând cu orele 11:00, la Universitatea „Nicolae Titulescu“, pentru a ne distra la Festivitatea de încheiere a Grow 1.1.

Let’s grow together, GROW! – Grow Summer Session

Cred că v-ați obișnuit cu sesiunile Grow, dar, chiar și așa, să facem o scurtă prezentare: GROW reprezintă, în primul rând, un program educațional non-formal, conceput pentru a îmbunătăți calitatea educației în România, programul adresându-se elevilor între 14 și 18 ani. Altfel spus, GROW este un super program pentru liceeni ce îmbină utilul cu plăcutul, astfel elevii învățând prin activitați distractive câte ceva ce îi va ajuta mai târziu. Aparent, seamănă cu orice workshop organizat prin licee, dar ce aduce în plus GROW este experiența nemaipomenită de a lucra cu un trainer internațional. Da, cred că acum v-am captat puțin atenția, nu-i așa? Liceenii au, astfel, nu numai ocazia de a întâlni unul din trainerii veniți special în România pentru acest program, ci și de a învăța câte ceva din experiența lor. Ca să citez din spusele organizatorilor, „GROW means learning, GROW means team work, GROW means friendship“.

Înainte de a intra adânc în universul GROW, Ana și Ioana ne-au făcut cunoștință cu CROS – Universitatea Alternativă. Universitatea Alternativă este un grup de 5 facultăți care pun accentul pe autonomie în învățare, comunicare și colaborare, dar și impactul în societate. Totodată, ei desființează relația elev-profesor, făcând învățarea mai ușoară și mai distractivă. Fiind o universitate privată, prețurile sunt pe măsură, dar e perioada burselor, așa că de ce să nu încercați?

Let’s grow together, GROW! – Grow Summer Session

Spre marea noastră bucurie, am avut plăcerea de a-i cunoaște pe minunații traineri, ce au bătut mii de kilometri pentru a veni aici, în România, și pentru a ne învăța lucruri drăguțe, totodată făcându-ne vara ceva mai frumoasă. Pe rând, fiecare trainer a urcat pe „scena“ Amfiteatrului, pentru a-și premia „studenții“. Chiar dacă la început toată lumea a fost puțin crispată, după primele grupe s-a lăsat cu o ploaie de cadouri și îmbrățișări călduroarse. Printre noi i-am avut pe Adam (Marea Britanie), Angelika (Ucraina), Dámaris (Mexic), Lola (Kyrgyzstan), Selina (Olanda), Michele, Ben și Jane (Hong Kong), care ne-au mărturisit că, pentru ei, experiența GROW a însemnat enorm, și nu regretă că și-au petrecut vara aici, în loc să fie pe un șezlong la malul mării. Liceenii le-au dăruit trainerilor de la rame foto, la tricouri personalizate cu glume din timpul sesiunilor, stârnind încântarea și bucuria acestora.

Nu în ultimul rând, am primit cu toții o invitație la Globatic, eveniment ce a fost, până acum, vânat de liceeni, și care reprezintă punerea în aplicare a tot ceea ce tinerii au învâțat în perioada GROW.

Let’s grow together, GROW! – Grow Summer Session

Organizatorii, printre care și liceeni, s-au descurcat de minune, asta e clar și o poate afirma orice participant al GROW. La cât mai multe ediții reușite!

„The end?“ Nicio șansă! Stați aproape și ciuliți urechile! Urmează Grow 1.2.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *