House M.D.

de Florentina Ţărînă – redactor
foto: www.cinemagia.ro

„Everybody lies“ (Dr. House)

„House M.D.“ nu este numai un serial despre medici şi problemele care apar zi de zi, precum celelalte seriale de până acum. Este un serial despre cazuri inedite, în care punerea verdictului bolii este o adevărată cursă cu suişuri şi coborâşuri.
Dr. Gregory House, personajul principal, este acel medic la care nu ai vrea să ajungi. Cinic, arogant, nepoliticos, foarte direct, indiscret şi dificil, este însă cel mai ilustru doctor. Pentru acesta orice boală este o enigmă, mai ales dacă rezolvarea ei se află la capătul unui mănunchi de iţe şi diagnostice încurcate. În afara firii sale antisociale, el tinde să nu intre în contact cu pacienţii săi; căci el consideră că nu este folositor aşa ceva, fiindcă toată lumea minte. Dar şi din cauza bolii sale, care îl obligă să folosească un baston. Alături de echipa sa, formată din dr. Robert Chase, dr. Allison Cameron şi dr. Eric Foreman, şi ajutat de cel mai bun doctor oncolog şi cel mai bun prieten al lui House, dr. James Wilson şi directoarea spitalului, dr. Lisa Cuddy, House reuşeşte să rezolve cele mai mari enigme medicale.
De ce este atât de diferit faţă de alte seriale? Pentru că aici este totul permis, iar dr. House este omul căruia nu îi pasă de reguli, ci doar de aflarea adevărului, fiind condus de dictonul: „Cercetarea durează prea mult, tratamentul este mai rapid“. El întoarce problema pe atâtea părţi şi găseşte atâtea soluţii, încât ajungi să te întrebi dacă oare tot ceea ce este prezentat aici poate fi real.
Totuşi, are şi un mic defect. Toate episoadele seamănă între ele. Toate au aceeaşi construcţie: încep cu o intrigă, motivul declanşării bolii, diagnosticarea pacientului, prima serie de teste şi remedii – care, de obicei, aduc în pragul morţii pacientul -, pentru ca mai apoi să fie salvat în ultimele secunde; o altă lungă serie de analize, momentul revelaţiei, aplicarea remediului şi externarea pacientului. Toate acestea intercalate cu diverse probleme personale ale personajelor.

Până în momentul de faţă, putem afirma că „House M.D.“ este unul dintre cel mai bine realizate seriale de acest gen (acţiune, personaje, complexitatea evenimetelor etc) şi că merită cu siguranţă să fie vizionat.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *