„Intouchables“ ruleaza la NCRR!

„Intouchables“ ruleaza la NCRR!

„Intouchables“ ruleaza la NCRR!

de Carina Diaconu – colaborator
sursa foto: www.cinemagia.ro

Te-ai gândit că poți viziona un film la care fie să râzi cu poftă, iar în următorul moment să devii serios, și poate chiar să plângi, fie să le faci pe amândouă în același timp?

NCRR aduce în atenția spectatorilor filmul – cu un titlu mai mult decât sugestiv – „Intouchables“. Drama plină de umor a stârnit timp de aproape două ore râsete presărate și cu momente emoționante.

Philippe – François Cluzet – este un bogat veșnic posomorât, paralizat de la gât în jos în întregime. După pierderea soției sale, a avut loc nefericitul accident cu parapanta, evenimente care l-au schimbat radical, într-un om – să îi spunem, inuman.

Legătura strânsă cu Driss – Omar Sy – începe chiar din momentul în care acesta merge să fie angajat ca asistent personal al lui Philippe. Umorul său nelimitat și „lipsa milei“ – cum spune chiar Philippe –îl cuceresc în totalitate. Înainte să realizeze că perioada de probă s-a terminat, Driss îl învață să trăiască din nou, dar totodată se învață și pe el însuși, iar prietenia lor umple întreaga casă.

Deși Driss este fost pușcăriaș, băiat sărac ce locuia în suburbie, are puterea interioară de a înveseli oamenii oriunde se duce și de a câștiga simpatia la prima vedere. Astfel, în compania lui Philippe își descoperă o nouă latură – pasiunea pentru pictură abstractă, și învață să asculte un alt gen de muzică, cea clasică.

Atât Philippe, cât și Driss își oferă reciproc a doua șansă în viață și trăiesc mai viu ca niciodată. O prietenie care pare imposibil de legat, între două lumi diferite, pornește în aventuri, se plimbă pe străzile Parisului și se îndrăgostește, ajungând, într-un final, drept la inimile spectatorilor.

Producția franceză cu un scenariu inedit, realizată de Olivier Nakache și Eric Toledano, este inspirată chiar din realitate, ajungând în anul 2012 în cinematografele din România.

Dacă te-am convins, pregătește-te să accepți provocarea de a intra într-un montagne-russe al sentimentelor variate și total opuse, descoperind – pe cont propriu – experiența reală din spatele filmului.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.