Cum a fost la Opportunity Weekend 4

[fsn_row][fsn_column width=”12″ margin=”{#fsnquot;left#fsnquot;:#fsnquot;16px#fsnquot;}” font_size=”16px” column_style=”light”][fsn_text]

 

Cea de-a patra ediție a târgului de voluntariate și cursuri pentru liceeni, Opportunity Weekend, a avut loc pe 7 și pe 8 octombrie, la Impact Hub. Deși vremea a fost mohorâtă, aproximativ 1200 de liceeni au venit să exploreze ofertele a peste 30 de organizații, printre care Make-a-Wish, Flex, Youth For Understanding, Little People, Hubs sau Frends. Pe durata evenimentului au avut loc workshop-uri și un moment artistic oferit de membrii trupei de dans Dance Your Life Studio și de cei ai Departamentului Artistic Lazăr. Iar duminică, în încheierea târgului, cei interesați au avut parte de o doză de inspirație în cadrul conferinței The Inspiration Factory, unde șase povestitori și-au împărtășit secretele pentru a transforma visul în realitate. 

 Dar lăsând la o parte toate informațiile generale, trebuie să vă mărturisesc că mi-aș fi dorit ca Opportunity Weekend să nu se mai sfârșească. În afara standurilor propriu-zise ale fundațiilor și ale asociațiilor, a existat și un Opportunity Boutique, unde găseai bilete și tricouri cu mesaje motivaționale, precum „Educația schimbă ecuația”, iar la intrare, după ce ți se punea o brățară pe mână (roz pentru băieți și albastră pentru fete), dădeai peste un photo booth creativ.

  Sâmbătă am participat ca voluntar în cadrul târgului și, datorită acestei activități, am vorbit cu diferiți adolescenți, unii confuzi și timizi, alții veseli și dornici să afle despre toate organizațiile prezente.  În plus, am avut posibilitatea să observ o mică parte din ceea ce a însemnat organizarea târgului, iar oamenii cool din spatele Opportunity Weekend au fost energici și au creat un mediu confortabil și prietenos, propice pentru a relaționa cu oameni noi și pentru a-i convinge să se implice în cât mai multe activități.

 Iar pentru acei liceeni care nu au auzit de acest târg (deși șansele sunt minime 😊), trebuie să știți că proiectul Opportunity Weekend a apărut datorită dorinței elevilor români de a se implica în activități sociale. De la ediție la ediție, evenimentul a devenit tot mai vizibil printre adolescenți, iar Opportunity Weekend 5 va avea, cu siguranță, un rezultat și mai mulțumitor.

 Așadar, te îndemn să vii la următoarea ediție Opportunity Weekend, dar până atunci, nu ezita să te implici în activități prin care să te dezvolți și pe plan personal, nu doar academic. Nu uita: totul este despre #oporTUnități!

 Text de Emilia Mocanu

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *