Stop cadru – tinerii „Iubesc…“ (by Marta Popescu)

Stop cadru – tinerii „Iubesc...“ (by Marta Popescu)

Stop cadru – tinerii „Iubesc...“ (by Marta Popescu)

text și foto de: Cătălina Cosma – fotoreporter

Dragă iubitorule iubăreţ, te anunţăm cu bucurie că cel mai mare şi mai tare proiect fotografic pentru tineri s-a reîntors cu o nouă ediţie. Da, ai auzit bine! În dimineaţa zilei de 22 noiembrie, înarmaţi cu foi albe, markere şi multă imaginaţie, o armată de voluntari determinaţi, în frunte cu binecunoscuta Marta Popescu, s-au strâns în club Tunes pentru a da startul distracţiei. Fotografii, cuvinte aşternute pe hârtie, desene haioase, recuzită nebună, libertate de gândire şi multă spontaneitate sau, într-un cuvânt (bine, două): Proiectul „Iubesc…“.

Ajuns deja la a treia ediţie, proiectul îi îndeamnă pe tinerii din toată ţară să îşi împărtăşească afinităţile prin intermediul mesajelor scrise pe hârtii şi imortalizate, apoi, într-un instantaneu monocrom. Povestea „Iubesc“ a început în urmă cu doi-trei ani când Marta, împreună cu prietenii săi, au decis să arate tuturor ceea ce îndrăgesc cel mai mult. Click-click, un set de fotografii postate pe facebook… Cine s-ar fi gândit că totul va capătă o asemenea amploare?

Stop cadru – tinerii „Iubesc...“ (by Marta Popescu)

„Am vrut un proiect care să includă pe toată lumea și să nu fie bazat doar pe fashion și pe beauty sau pe ce vreau eu să exprim (…). Am vrut să fac ceva care să reprezinte omul, nu pe mine. D-aia nici n-am vrut să dau indicații sau să fac altceva.

Să fie pentru toată lumea, să fie toți degajați, să nu impun nimic în cadru și să vină toată lumea și să facă fiecare ceea ce-și dorește în cadrul ăla, pentru cinci minute cât stau acolo, mă rog, cinci secunde cât au acolo la dispoziție, și să vină cu ce vor: cu câinele, cu pisica, cu calul, cu mașina, cu motorul, îmbrăcați, în chiloți, dezbrăcați dacă vreți. Au fost și dezbrăcați. „Duceți-vă acolo și faceți ce vreți!“ Până la urmă, consider c-am transmis un mesaj bun lumii. Iubirea ce poate să fie mai mult de atât? Mai mult decât iubirea nu cred că poate exista ceva mai intens și reprezentativ.“ – Marta Popescu pentru Teen Press (aprilie 2014)

Stop cadru – tinerii „Iubesc...“ (by Marta Popescu)

Făcând o rapidă analiză introspectivă, în 2011, capitala a găzduit primul eveniment din seria „Iubesc…“ pentru care au stat la coadă nici mai mult, nici mai puţin de 1500 de tineri. În 2013 a urmat un turneu naţional care a vizat principalele oraşe ale ţării. De la sibieni la ieşeni şi timişoreni, cu toţii au privit cu maximum entuziasm această iniţiativă şi au demonstrat că nici măcar canicula zilelor toride de vară nu îi poate opri din a iubi, din a încerca să mişte lucrurile într-o societate monotonă.

Revenind în prezent, anul 2014 a venit cu un nou record în ceea ce priveşte prezenţa la eveniment: 3500 de persoane s-au lăsat fotografiate alături de cei sau cele drage. Organizatorii ne-au mărturisit că, până acum, experienta „Iubesc…“ nu poate fi descrisă în cuvinte, devotamentul şi creativitatea „iubăreţilor” fiind inimaginabile, iar ediţia de anul acesta a fost plină de surprize, atât din partea gazdelor cât şi din cea a musafirilor.

Încă de la sosire, am fost întâmpinaţi de o sumedenie de feţe zâmbitoare şi prietenoase, de iubitori de viaţă, câini, pisici sau note muzicale. Entuziasmul se citea pe chipurile tuturor. Undeva, în spatele încăperii, o lumina de flash nu ne dădea pace însă, era semnul că am ajuns unde trebuie.

Stop cadru – tinerii „Iubesc...“ (by Marta Popescu)

Totuşi, a existat un aspect care a displăcut multora, şi anume spaţiul relativ îngust în care s-a desfăşurat evenimentul şi faptul că agitaţia a fost cuvântul de ordine al zilei. Cu greu aveai loc să ajungi la coadă, ca să nu mai punem la socoteală faptul că nu a existat un loc pentru depozitarea hainelor şi astfel, atmosfera a devenit apăsătoare şi înghesuiala cu atât mai deranjantă. Cu toate acestea, deşi coada se întindea până la subsol şi părea că vei avea de aşteptat ceva mai mult decât îţi ia să faci tema la mate, totul s-a mişcat foarte repede.

Desigur, acest lucru nu ar fi fost posibil fără prezenţa minionilor simpatici, denumiţi generic voluntari, ce fugeau de sus în jos şi de la stânga la dreapta, ajutând pe toată lumea cu de toate. Împreună cu organizatorii, aceștia au făcut eforturi supraomeneşti şi au dus o muncă titanică pentru a garanta succesul evenimentului. Desigur, munca lor nu va rămâne nerăsplătită, întrucât fiecare va primi o amintire a devotamentului lor sub forma unei diplome creeate special pentru ei.

Surprize? Bineînţeles! Tombolele cu premii speciale au fost la ordinea zilei, iar partenerul Nivea a oferit tuturor participanţilor câte o mică atenţie.

Acestea fiind spuse, „Iubesc…“, cu bune cu rele, a fost un succes, participanţii simţindu-se foarte bine şi fiind pregătiţi să inunde Facebook-ul cu poze de profil by Marta Popescu.

Psst, psst, cititorule, dacă ai ajuns până aici, meriţi să afli că am condus şi o mică anchetă în legătură cu un posibil nou turneu naţional plin de iubire. Deşi organizatorii au fost rezervaţi în „declaraţii“, noi continuăm să sperăm.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *