Dragostea in vremea holerei (Love in the time of cholera)


Dragostea in vremea holerei

de Florentina Ţărînă – redactor
foto: cinemagia.ro

Regia: Mike Newell
Cu: Giovanna Mezzogiorno, Javier Bardem, Benjamin Bratt
S.U.A., 2007

„Dragostea în vremea holerei“ este un film care te face să te gândeşti oare cât rezistă iubirea adevărată în sufletul unui om.
Florentino Ariza, un tânăr mai ciudăţel, se îndrăgosteşte de fiica unui negustor, Fermina Daza. Aceasta îi acceptă avansurile, scrisorile de dragoste şi declaraţiile romantice pe care Florentino i le face, însă tatăl ei nu doreşte ca fiica lui să ia în căsătorie un tânăr dintr-o familie săracă. Indiferent cât de mult ar lupta Florentino, Fermina este cea care-l respinge atunci când îl vede pentru prima dată faţă-n faţă, schimbându-şi părerea despre el. Însă nimic nu poate ucide iubirea pe care el i-o poartă în suflet, astfel Florentino se decide să lupte pentru această iubire, chiar şi după ce Fermina se căsătorise cu dr. Juvenal Urbino, unul dintre cele mai cunoscute personaje din oraşul lor.
O poveste care nu se încadrează în tiparul basmelor de altă dată. Mai precis, Florentino nu îi rămâne atât de fidel pe cât îi declară Ferminei când aceasta îl întreabă dacă el chiar a rămas pur până atunci.

Totuşi sunt destule minusuri. Cum ar fi neconcordanţa cu evenimentele din carte şi sfârşitul brusc, aş putea spune. În acel moment cartea şi filmul nu mai merg pe acelaşi plan, ci unul se termină într-un fel, iar celălalt altfel. Astfel, cartea bate filmul, indiferent că există motivul că nu există spaţiu destul (este un film de două ore şi ceva). Un alt minus ar fi faptul că Fermina Daza este realizată diferit faţă de carte. Este mai superficială şi nu îşi exprimă cu adevărat sentimentele pe care ar trebui să le aibe. Însă chiar dacă are aceste minusuri, rămâne un film bun de vizionat.

Recommended Articles

2 Comments

  1. Oh, cartea e minunata!

  2. Cartea merită citită cu siguranță. Dar filmul, dacă îl vezi după ce ai citit cartea, te va dezamăgi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *