Ceremonia de incheiere a „Teen Patrol“ – creativitatea se dezlantuie liber!

Teen Patrol

Teen Patrol

de Sabrina Canea – colaborator
foto: Diana Manoliu – colaborator foto

Spre deosebire de cei ce au stat acasă în data de 9 iunie, așteptând vacanța lenevind, eu am decis să merg, alături de elevii claselor a IX-a din liceele bucureștene, la ceremonia de încheiere a „Teen Patrol“, despre care pot spune că a fost o avalanșă de idei și creativitate!

Întâi și întâi, să-i aducem la curent pe cei ce n-au prea ieșit din cripta lor de ceva vreme: „Teen Patrol“ este un proiect ce se adresează adolescenților care își doresc să învețe câte ceva despre management și antreprenoriatul social. Ce a fost cu adevărat diferit la acest proiect este faptul că elevii au fost îndrumați de traineri veniți din China, Portugalia și Slovacia, urmând ca în final să aplice tot ce au învățat de la aceștia într-un mega proiect. Drăguț, nu? Ei bine, a fost chiar super să vezi că elevii încă sunt interesați de astfel de lucruri.

Teen Patrol

„Bătălia finală“ a avut loc sâmbăta aceasta, 9 iunie, la Casa de Cultură a Studenților, unde elevii bucureșteni și-au prezentat proiectele plini de entuziasm și avânt. Ceremonia a început cu o întârziere de „fashion“ (e la modă să întârziem mai nou, bă!), urmând ca atmosfera să fie încinsă de jocul Samurai prin care oamenii se tăiau (în sensul figurat, firește)! Ultimii doi oameni rămași în joc au câștigat cursuri gratuite de improvizație. Totul a continuat prin apariția mult așteptatului juriu, format din Andreea Anastasiu (reprezentant al Young Initiative), Anca Bănică (reprezentant al AIESEC București) și Teodora Vlădescu (reprezentant al Atelierului de crație), astfel bătălia începând!

Cele nouă echipe și-au prezentat ideile una câte una, urmând ca juriul să le pună câte o întrebare, două. Prima echipă ne-a vorbit despre cât de tare ar fi să putem avea un concurs între trupele liceelor prin „The Underground Heroes“, urmând să aflam cum prin „Enjoy your journey“ cea de-a doua echipă dorește să încânte atât turiștii, cât și locuitorii Bucureștiului prin pictarea pereților de la anumite stații de metrou cu clădirile anilor 1800-1900. În continuare, a treia echipă ne-a prezentat dorința lor de a ajuta copii lăsați în voia sorții din comuna Ciocănești, județul Dâmbovița, prin proiectul lor „Două roți pentru o comună“. „Smile for a while“ este proiectul prin care cea de-a patra echipă vrea să ajute copii uitați în orfelinate prin fel și fel de activități.

Teen Patrol

După o pauză în care ne-am putut umple golul din stomac cu ceva bazaconii și am mai stat la o bârfă, concursul a continuat cu proiecte precum „Glowing bikes for glowing roads“, ce promova ideea unor biciclete fosforescente prin parcurile capitalei, „Graffiti Town: Art Between Walls“, ce susținea înființarea unor spații special amenajate pentru artiști grafări, pentru a nu dăuna bunurilor societăți ori „Bucharest, smile“, proiect ce își propune a face entertainment în stațiile de autobuz. Nu în ultimul rând am avut încă un proiect ce susținea orfanii, „C.H.A.N.C.E.: Children Have A New Chance Everyday“, și probabil cel mai patriotic proiect, „Promoting Romania“ ce vrea a ne promova meleagurile.

După o porție sănătoasă de suspans, juriul s-a hotărât să ne dezvăluie marii câștigători: pe locul al treilea aveam „Două roți pentru o comună“, cel de-al doilea loc fiind ocupat de proiectele „Bucharest, smile!“ și „Smile for a while“, proiecte aflate la egalitate, în timp ce spre locul fruntaș se îndreaptă triumfător proiectul „Graffiti Town: Art Beteen Walls“. Câștigătorii au primit, pe lângă nelipsitele diplome, medalii, și chiar cupe, însă să nu credeți că restul participanților au fost uitați; în niciun caz! Aceștia au primit diplome de participare oferite cu multă căldură din partea AIESEC.

Teen Patrol

Proiectul în sine a fost o idee super, iar toți participanții trebuie felicitați pentru munca depusă cot la cot cu trainerii lor. Sunteți super, oameni buni, keep going!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *