Revista de Povestiri si Motanov s-au lansat in Fabrica


de Irina Constantin – redactor
foto: Raluca Anculete – seminarist foto

După o binemeritată vacanţă, Revista de Povestiri a revenit cu o lansare unică, pe 20 septembrie, pe terasa clubului Fabrica.

Revista de Povestiri poate fi definită şi drept „imaginaţie pe hârtie“; ea promovează tot ce este inventiv şi original, fără să ţină cont de vârstă sau alte criterii.

Odată cu a şasea apariţie, numărul colaboratorilor revistei s-a mărit considerabil, editorul – cunoscut sub numele de Motanov – selectând cu atenţie cele mai bune materiale. Pe coperta revistei apare o morişcă, iar întreg evenimentul a avut ca şi concept principal vântul.

În jurul orei 19, cei prezenţi au urcat pe scările Fabricii până pe acoperiş, pentru a lansa motanul mov în spaţiu. Pe spatele lui Motanov era scris chiar şi un mesaj pentru cei ce îl vor întâmpina acolo unde va ajunge: „Pisoii de aici, de pe Pământ, fac miau. Ai voştri cum fac?“.

Motanov-ul din carton şi-a luat zborul, suspendat de baloane cu heliu la fel de mov ca şi personajul însuşi. După ce motanul a dispărut printre nori, atenţia s-a îndreptat spre diversele jocuri şi concursuri: bărcuţe în piscină, cornete la ţintă, ruletă cu premii (morişti, evantaie, insigne) şi alte surprize.

Concursul de suflat cornete de hârtie prin ţeavă ne-a adus tuturor aminte de copilărie. Startul a fost unul promiţător: un cornet nimerit exact în mijlocul ţintei. Câştigătorul a primit un set de darts, pentru priceperea de care a dat dovadă, în ciuda dificultăţilor cauzate de vânt.

Nici cursa cu bărcuţe nu s-a lăsat mai prejos. Un mic ocean a fost improvizat într-o piscină gonflabilă, iar concurenţii şi-au dirijat ambarcaţiunile din hârtie suflându-le spre finish. Şi aici, celui mai bun i s-au apreciat meritele, acesta primind un steag de pirat, cu cap de mort.

O altă atracţie a fost şi parodia foto numită „pe aripile ventilatorului“, unde o mulţime de omuleţi a pozat cu pletele în vânt.

O surpriză plăcută a fost desertul „Motanov“, conceput special pentru acest eveniment de către Frufru. Dacă vă întrebaţi ce conţine, prunele şi fulgii de ovăz par a fi preferatele motanului.

Lumea s-a înghesuit şi în faţa standului cu papioane, stickere, gentuţe, cutiuţe pictate manual şi, bineînţeles, noul număr al revistei. Pentru cei ce au ratat celelalte numere, acestea puteau fi şi ele achiziţionate.

Lansarea s-a terminat cu un concert acustic al trupei We Singing Colors, însă Povestirea nu se opreşte aici. Din luna octombrie, se va da startul unui atelier de scriere creativă, unde satisfacţia va fi pe măsura muncii depuse.

Aşadar, Motanov s-a lansat în spaţiu, iar noul număr al revistei a aterizat. Ne-a plăcut, aşa că aşteptăm cu interes următorul număr!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *