Calatoria 2: Insula Misterioasade Cristina Dinescu – redactor

La intersecţia a trei mari cărţi, trei autori şi trei mistere, „Insula Misterioasă“ prinde viaţă sub forma Atlantidei. Bazat în principal pe cartea lui Jules Vernes, dar şi pe „Insula comorii“ (Robert Louis Stevenson) şi „Călătoriile lui Gulliver“ (Jonathan Swift), filmul este o aventură uşoară cu momente umoristice şi acţiune simplă, regizată de Brad Peyton.

Vernian din familie, Sean (Josh Hutcherson) este convins că mesajul codat pe care l-a receptat este de la bunicul său, Alexander (Michael Caine), plecat în căutarea insulei misterioase. După ce reuşeşte să descifreze mesajul cu ajutorul tatălui său vitreg, Hank (Dwayne Johnson), băiatul este determinat să plece în mijlocul Oceanului Pacific pentru a-şi găsi bunicul. În încercarea lui de a se apropia de Sean, Hank o convinge pe Liz (Kristin Davis), soţia sa, să-i lase să plece într-o călătorie a cărei reuşită părea imposibilă.

Ajunşi în Palau, mirosul banilor nu ratează nasul lui Gabato (Luis Guzman), care este de acord să-i ducă până la acele coordonate geografice, cu toate că ideea de a găsi o insulă era mai mult decât nebunească. Pe lângă pespectiva unei călătorii pline de adrenalină, Sean este extrem de încântat să o cunoască pe Kailani (Vanessa Hudgens), fiica lui Gabato, căreia nu prea ştie cum să-i atragă atenţia. Plutind deasupra oceanului, elicopterul lor intră într-o tornadă care-i aruncă fix în locul mult căutat… Insula Misterioasă. Exceptând frumuseţea izbitoare a locului, aceştia regăsesc acolo şi proporţiile din „Călătoriile lui Gulliver“, spre suprinderea tuturor.

Filmul are ca idee o insulă văzută din perspectiva a trei scriitori, dar mai ales cea a lui Jules Verne, în plină scufundare. Dacă fantezia i-a adus pe insulă, tot fantezia le oferă o cale de scăpare: submarinul căpitanului Nemo.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *