Indundatii

de Ana-Maria Costache – redactor
foto: Ovidiu Udrescu – fotoreporter

Care este cel mai ploios anotimp? Studiile la care participă toţi oamenii arată că vara este. Lăsând la o parte inundaţiile propriu-zise, care au loc anul acesta, oamenii sesizează şi îşi exprimă dezacordul total faţă de inundaţiile provocate de fiecare om în parte. Popular, mai sunt numite transpiraţii.

Aşadar, odată cu creşterea temperaturii, în loc să li se usuce pielea – precum li se usucă interiorul -, sunt martorii pierderii propriei cantităţi de apă. Adevărata frustrare vine în momentul în care observă efectele acestei pierderi normale de apă: inundaţii peste inundaţii, la o scală mult mai mică, dar la fel de iritante precum cele reale.

Picătură cu picătură se scurge pe spatele, picioarele, mâinile şi gâtul fiecăruia. Mirosul începe să învingă orice duş recent, orice parfum, şi să le înlocuiască cu o specifică aromă de „pui ud“ (asta în cel mai fericit caz). Machiajul începe să curgă, în special de pe feţele tencuite. Hainele se lipesc de corp, iar orice adiere de vânt devine o binecuvântare.

Altfel spus, are loc inundarea stării de bine a fiecărui om, fenomen sesizat, cu părere de rău, de către cei cărora le pasă şi de ei înşişi şi de ceilalţi din jur. Ce este de făcut? În afară de sfaturile care vin odată cu fiecare vară, mai nimic. Poate doar să gândim răcoros. Fiţi răcoroşi!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *