
foto: Adrian Conete – colaborator
Hai să vedem ce se mai întâmplă pe Facebook: „ Ai văzut ce eveniment e în seara asta? “, „Uite în ce loc interesant s-au dus tipele astea!“, „ Ai văzut ce a zis X despre Y?“. În doar câteva minute am aflat destule „bârfe“ despre prietenii noştri sau alţi „prieteni“.
Pentru început, unul dintre cele mai bune avantaje ale Facebook-ului este informarea. În doi timpi şi trei mişcări, ai aflat ce face fiecare, unde este, ce evenimente mai sunt, cine vine la respectivul eveniment, iar mai nou toate anunţurile importante se fac pe Facebook şi tot aşa. Este mult mai util şi mult mai rapid să găseşti sau să afli ceva ce te interesează prin intermediul acestui site, decât să dai „n“ telefoane şi să auzi păreri diferite. Pe scurt, „Vrei să ştii ceva sigur? Caută pe Facebook!“
Un alt avantaj al reţelei de socializare este popularitatea! Cel mai bun mod pentru noile trupe care vor să devină cunoscute. Din ce în ce mai des apar trupe de tineri care vor să se afirme, iar prin intermediul Facebook-ului pot face acest lucru. Cum? Foarte simplu. Primul pas: creearea paginii trupei. Al doilea pas: inviţi prieteni să dea like şi share. Și ultimul pas: postând pe pagină diverse anunţuri, respectivii oameni care au dat like vor primi notificări, iar din acel moment lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Cu cât sunt mai multe like-uri, cu atât mai populară devine trupa. Pretty cool, right? Și nu este vorba numai trupe, ci şi fotografi, modele şi tot ce ţine de domeniul artei.
Revenind la numele în sine, „Facebook – social network“ este un alt prilej de a cunoaşte lume nouă, de a vorbi cu cât mai multe persoane, chiar şi din alte ţări sau să ţii legătura cu rudele plecate în alte părţi ale lumii. Poţi vedea şi părerile oamenilor despre ideile pe care vrei să le împărtăşeşti sau, pur şi simplu, să laşi lumea să vadă punctul tău de vedere în acord cu un subiect.
Dacă o luăm aşa, Facebook-ul nu pare deloc o pierdere de vreme, ci un mijloc foarte util de a afla tot ce se petrece în jurul tău, numai că trebuie să ştii cum şi cât de mult să îl foloseşti ca să nu dai în extrema „Nu pot să stau un minut fără să intru pe Facebook“. Ştiţi cum se spune: „Totul are o limită!“