Generația mea, generația noastra, generația tuturor

Generația mea, generația noastra, generația tuturor

Generația mea, generația noastra, generația tuturor

de Ioana Miclea – colaborator

Se știe că în Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ se promovează dintotdeauna inițiativele tinerilor liceeni. Marțea asta, 21 mai, trupa de film a liceului a avut premiera primului film de scurt metraj, „Generația mea“.

Trupa „Lazăr Cinema Army“ a fost înființată la sfârșitul anului trecut de elevul de clasa a IX-a, Dan Iliuță, regizorul filmului. El a organizat preselecțiile, iar în martie a scris primul scenariu. Imediat după, cu o trupă formată din câțiva cameramani, actori, scenografi şi editori, s-a apucat de treabă. Este descris de colegii de trupă ca fiind prea serios, perseverent, ambițios și un bun prieten.

La eveniment au participat, pe lângă elevii din liceu, toți membrii trupei, care au adăugat câteva cuvinte despre experiența lor. Toți au declarat că experiența lor a fost unică, deși scurtă, și că au legat prietenii frumoase. De asemenea, toți s-au regăsit în personajele pe care le interpretaseră.

Filmul prezintă o generație bazată pe falsitate, iar rolul său este acela de a schimba mentalitatea tinerilor din ziua de azi. Ei trebuie să realizeze că este mai important să fii cine vrei tu, nu cine îți dictează moda să fii.

Regizorul considera că, deși reacția publicului nu prea numeros nu a fost una spectaculoasă, datoria sa de a trage un semnal de alarmă generației noastre a fost dusă la bun sfârșit. Dan Iliuță recunoaște că, deși nu poate schimba nimic, acesta este doar un prim pas, mărturisindu-ne că pregătește și alte proiecte, împreună cu noii recruți ce vor veni în septembrie anul acesta.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Vrem sa vedem si noi filmul! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *