Breakout Escape Rooms – Cum evadam din monotonie

Fashion Week_Cristian Toader_Corespondent Foto (1 of 6)

de Mara Popa – reporter
foto: Maria Nestian – seminarist

Am promis! No spoilers here!

Ia zi, cum îți mai petreci timpul liber în București? Deja am încercat majoritatea localurilor mișto din Centrul Vechi, iar la mall nu e mereu un film bun. În timpul liber pe care îl mai ai, ai început să frecventezi aceleași pub-uri ce nu îți mai aduc satisfacția de altă dată.

Întrebarea rămâne: cum evadăm din capitala aceasta monotonă? Răspunsul îl regăsim chiar în întrebare. Escape rooms-urile sunt un concept ce devine din ce în ce mai popular în România. Dacă nu știi ce sunt acestea, ideea este simplă: te afli într-o încăpere din care trebuie să evadezi în 60 de minute, rezolvând diferite puzzle-uri și găsind indicii.

Într-o clădire ce pare ca oricare alta de pe strada General Nicolae C. Dona (la cinci minute de Liceul Sf. Sava) veți da de Breakout, care găzduiește unele dintre cele mai inovatoare și interactive escape rooms din București. Am spus „veți“ pentru că vă sfătuiesc să fiți cât mai mulți, jocul bazându-se pe munca în echipă. Într-o cameră pot intra până la șase persoane, așa că trebuie să îți alegi bine coechipierii.

Fashion Week_Cristian Toader_Corespondent Foto (3 of 6)

Breakout cuprinde trei camere și anume: „Rosmary’s Baby“, ce se bazează pe plot-ul filmului cu același nume, „Hannibal`s Playground“, în care intri în laboratorul medical secret plin de ghicitori, și „Sherlock’s Despair“, unde joci rolul lui Watson în descifrarea misterului morții lui Sherlock. Și dacă povestea camerei lui Sherlock ți-a făcut ochii să sclipească, cei de la Breakout spun că este cea mai grea din București, așa că mai bine le încerci mai întâi pe celelalte două, care au un nivel mai scăzut de dificultate.

Odată ce ai intrat în cameră, cele 60 de minute se vor scurge mai rapid decât crezi. „Evadații“ de excepție spun că atenția este pe primul loc, deoarece cele mai multe indicii se pot afla chiar sub nasul tău. Totodată, fiecare obiect sau imagine te poate ghida la pasul următor. Există posibilitatea să ceri indicii, fiecare cameră având la dispoziție un număr diferit de indicații care depinde de mărimea grupului cu care joci.

Fashion Week_Cristian Toader_Corespondent Foto (5 of 6)

Staff-ul Breakout e foarte primitor și parcă sunt nerăbdători să te închidă într-una dintre camere. De preferat este să ajungi cu 15 minute înainte de ora programată, deoarece au niște reguli de transmis. Sunt reguli mai mult de bun simț ca: nu spargeți obiectele și nu devastați (toată) camera. Dacă nu reușești să ieși din cameră în 60 de minute, ei o să îți arate cum reușeai să evadezi și cât de mult sau cât de puțin mai aveai până ieșeai. Cei care au dezlegat misterul în cel mai scurt timp sunt expuși în Hall of Fame, o planșă afișată fix la intrare.

Ca să fii sigur că o să găsești o cameră liberă, de preferat este să rezervi cu o zi înainte. Prețul diferă în funcție de numărul de persoane și ieși mai ieftin cu cât sunteți mai mulți. Poate ai noroc și echipa ta este formată din elevi și studenți pentru că există o ofertă specială de 25 de lei pentru un grup de minimum trei persoane.

Experiența Breakout este un must pentru orice bucureștean însetat după mister și puzzle-uri. Tot ce pot să îți urez acum este: Evadare plăcută! O să rămâi și cu o poză cu echipa ta la sfârșit, recuzita fiind special aleasă de staff-ul escape rooms-urilor.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *