Prin oras…Krishna

Krishna_Ioana Gheorghiu_seminarist-5

de Ana Maria Abaluta – reporter
foto: Ioana Gheorghiu – fotoreporter

Mergeam eu într-o zi prin oraş şi mă gândeam despre ce local drăguţ aş putea scrie în acest număr. Şi ce credeţi? Mi-am auzit telefonul sunând. Evident, am răspuns. Erau nişte prieteni care mă întrebau dacă vreau să ies cu ei. Am zis da şi ghiciţi unde au zis să mergem! În Krishnaaa. Eh, atunci am decis să scriu despre acest local marfă şi mi-am zis, în mintea mea, „de ce oare nu m-am gândit la asta mai devreme?“.

Acum, revenind la ale noastre, Krishna e o cafenea sau, mai simplu, este locul ăla în care te duci atunci când spui „hai să mergem la narghilea“, fiindcă are tematică orientală şi te face să te simţi mai ceva ca Suleyman.

O găseşti în apropiere de parcul Cişmigiu, ca să fiu mai exactă, pe bulevardul Mihail Kogălniceanu 17. N-ai cum să treci pe lângă ea şi să n-o vezi, te las să înţelegi singur de ce, spun doar că uşa se face foarte uşor observată!

Krishna_Ioana Gheorghiu_seminarist-7

Şi că tot vorbeam de uşă, imediat ce ai deschis-o, cobori nişte scări şi ajungi într-o altă lume decât cea a Bucureştiului. Una dintre chelneriţele prietenoase te va conduce pe holurile cafenelei, spre unul dintre separeuri. Şi cum vei merge tu aşa, pe acele holuri, tot ce e posibil să îţi aduci puţin aminte de opera aia pe care am studiat-o noi la şcoală, „La ţigănci“. Şi o spun în sensul bun, te rog să nu mă urăşti pentru că te-am făcut să te gândeşti la şcoală, ştiu, vrei vacanţă.

Atmosfera este foarte intimă, lumina vagă, iar întreaga cafenea este formată din separeuri, unele mai mari, altele mai mici, astfel că poţi veni aici şi doar cu iubitul/iubita, dar şi cu un grup maaare de prieteni.

Odată ajuns în separeu, te vei trezi uitându-te la o mică masă şi înconjurat de canapele joase şi perne. Acela este momentul în care îţi dai seama cât de mult îţi doreşti să comanzi mai repede o narghilea. Oh, şi stai liniştit, vei avea de unde alege, fii sigur, căci aromele sunt mai mult decât variate.

Krishna_Ioana Gheorghiu_seminarist-1

Cred că ţi-ai dat deja seama că dacă te duci în Krishna nu vei asculta muzică de la radio, ca în majoritatea cafenelelor, iar playlist-ul nu îi conţine nici pe Corina, nici pe Connect-R, nici pe Fuego, dar nici pe Christina Aguilera. Bine, asta doar dacă nu cumva s-a apucat vreunul din ei de cântat muzică orientală!

Te vei simţi bine, cu siguranţă, iar la final, când vei cere nota, aceasta va veni într-un cufăr în miniatură.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *